ALi se lahko prejeti računi označujejo tako, da se z vsakim davčnim obdobjem začne z številko 1.
Npr. Imamo račune za obdobje: Januar - Marec : v tem obdobju so prejeti računi številčno označeni : od št.: PR0001/09-1 - PR0015/09-1
Od Aprila-Junija : PR001/09-2 do PR065/09-2
Od Julija-Septembra : -3 (3 obdobje)
In tako naprej.
Kako vi označujete prejete račune glede na obdobje ali se številke nadaljujejo ne glede na davčno obdobje?
Označevanje prejetih računov
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Označevanje prejetih računov
jaz začnem novo številčenje samo z novim letom, ker mi program številči sam naprej, ne glede na davčno obdobje. Tako tudi lahko kaseje poiščem račun po zaporedni številki. isem še srečala številčenja za vsako davčno obdobje posebej.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Vsakega 1.1. se začnejo številke pri izdanih in došlih računih z 1
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz tudi številčim od 1. januarja dalje. Ker imamo vsi možnost prikaza po obdobjih prejema, izdaje, storitve..., se mi zdi tako številčenje nepotrebno kompliciranje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Jaz tudi začnem z 1.1. številčit z 1 in tako dalje in mislim da to dela večina.
LP
LP
Tudi jaz začnem z 1 vsakega januarja !