21.10. sem prešel s popoldanskega s.p. na polni s.p. Prijavo v zavarovanje sem uredil na ZZZS (obr. M1/M2) in obvestil tudi DURS.
Imam vprašanja glede obračuna prispevkov, in sicer:
1) kako obračunam prispevke za mesec oktober - prej sem plačeval pavšalne prispevke, obračun od novembra dalje je jasen, oktober pa je "mešan"?
2) ali moram izpolniti obrazec OPSVZ in kako; v e-davkih mi dovoli izpolnjevanje obrazca za obdobje 22.10. - 31.10., prej pa ne - kako je torej z obdobjem 01.10. - 21.10.?
Hvala za odgovore.
Prispevki ob prehodu s popoldanskega na polni s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Prispevki ob prehodu s popoldanskega na polni s.p.
Obdobje do 21.10. je obdobje "popoldanskega s.p.-ja", do takrat plačate pavšalne prispevke v celoti.
Obodbje od 22.10. naprej pa je obdobje samozaposlitve v celoti in plačate celotne prispevke samo za to obdobje in predložite obrazec OPZVZ: to kar vam ponudi v e-davkih: 0d 22.10 do 31.10. so sorazmerni prispevki glede na celotne ure v mesecu oktobru.
lp
Obodbje od 22.10. naprej pa je obdobje samozaposlitve v celoti in plačate celotne prispevke samo za to obdobje in predložite obrazec OPZVZ: to kar vam ponudi v e-davkih: 0d 22.10 do 31.10. so sorazmerni prispevki glede na celotne ure v mesecu oktobru.
lp