Pozdravljeni,
odprl sem spletno trgovino. Ker na začetku nevem kako se bo trgovina obnesla vodim poslovne knjige sam.
Zanima me kaj vse bom moral naslednje leto vpisati v dohodnino in kam vse bom moral podatke o poslovanju dostaviti in do kdaj in na katerih obrazcih?
Hvala za odgovor.
Lp Zvone
Dohodnina, davki za popoldansko obrt
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dohodnina, davki za popoldansko obrt
Do konca marca 2010 bo treba predložiti davčni obračun davka od dejavnosti, AJPES-u pa izkaze (bilanco stanja, izkaz prihodkov in odhodkov). V davčno napoved za dohodnino se vam bo vpisal dobiček od dejavnosti, ki ga boste ugotovili s prej navedenim davčnim obračunom.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala za odgovor. Mi lahko posredujete kakšen vzorec obračuna kako to izgleda? Za AJPES bi potreboval isto.
Hvala.
Hvala.
vse se oddaja elektronsko, najbolje bo, da se za začetek oglasite v kakšnem računovodskem servisu, da vam malo razložijo zadeve.
Naty