DDV-DARILA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

DDV-DARILA

Odgovor Napisal/-a SILVA »

Če nabavimo manjša darila za novoletno obdarovanje in damo nato tiskati gor naš logotip, kako je potem z DDV?
Ali se DDV od teh manjših daril/1200,00sit/sme odbijati, kaj pa pri stroških tiskanja? Je to reklama oz. reprezentanca?
Prosim za pomoč, ker že imam težave s knjiženjem, Novo leto se nezadržno približuje.
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Glede tega je bilo že veliko govora. Če imate morda še Davčni bilten iz decembra 2000, tam vse piše (gre za uradno pojasnilo davčne uprave). Na kratko pa tako: do 2.000,00 SIT se DDV ne odbija in gre pod reprezentanco, nad tem zneskom pa sploh ni niti davčno priznano. Blago z logotipi je reprezentanca in ne reklama.
Za kakšna novejša pojasnila pa ne vem, mislim pa, da bo v kakšnem od x-ov, še to pisalo.:)
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SILVA »

Hvala.
Zelo lepa tabela, samo ali to še vse velja.
naike
Računovodja
Računovodja

Jaz nisem zasledila nič novejšega, sem pa postavila vprašanje na Zvezo računovodij in upam, da bodo odgovorili do novega leta.:D
majdi
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a majdi »

NA SEMINARJU, KATEREGA SEM OBISKALA JE BILO TOLMAČENO, DA JE
STROŠEK REPREZENTANCE KAR SE POJE, DARILA NAJ V TO NE BI SPADALA.
OD DARIL MANJŠIH VREDNOSTI SE DDV ODBIJA (VREDNOST 2000,00), VRENOST DARIL, KI ŠE SPADAJO POD DARILA IN JIH NI TREBA PRIJAVITI V DOHODNINO PA SO ZAPISANA V ZAKONU O DOHODNINI.

majdi
naike
Računovodja
Računovodja

Poglejte si tudi knjigo, ki je bila izdana leta 2003 pri Zvezi računovodij: Davek na dodano vrednost.:wink:
Odgovori