Vračilo DDV iz tujine
Moderator: Mirko Zbačnik
Vračilo DDV iz tujine
Kot je napisala Hanna 1, da še zmeraj verjame, da 90 % ljudi na forumu lahko odgvori na njeno vprašanje, tudi sama upram, da bo kdo na moje: febo zelo veliko ve na tem področju, zato upam!!
ker smo zahtevali vračilo DDV iz Nemčije in ga tudi dobili, prosim tistih 90 %, da mi povejo kako poklnjižiti zahtevek in nato vračilo tega davka.
Prosim nujno !
ker smo zahtevali vračilo DDV iz Nemčije in ga tudi dobili, prosim tistih 90 %, da mi povejo kako poklnjižiti zahtevek in nato vračilo tega davka.
Prosim nujno !
Re: Vračilo DDV iz tujine
Še enkrat lepo prosim za pomoč, kdor ve odgovor na moje vprašanje
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Odvisno kako ste knjižili Nemški DDV. Če ste že pri knjiženju računa, ddv knjižili na terjatev, potem vam zahtevka ni treba več knjižiti, počakate na vračilo in zapirate terjatev.
V stroške smo knjižili račun skupaj z MWSt t.j. bruto znesek, davka nismo ločili.
Potem pa stornirajte stroške in preneste na terjatev.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ker imate izkušnje z vračilom DDV V Nemčiji, ali mi lahko zaupate proceduro. Verjamem, da veljajo podobni predpisi tudi v Avstriji. Tam smo namreč opravili promet, za katerega bomo zahtevali vračilo njihovega obračunanega davka.
Za nas je to nekaj novega, zato bi nam prišle prav vsakršne informacije na to temo(kateri obrazec je potrebno izpolniti, katere dokumente priložiti in predvsem to, ali lahko to storimo sami, ne da bi imenovali zastopnika).
Za nas je to nekaj novega, zato bi nam prišle prav vsakršne informacije na to temo(kateri obrazec je potrebno izpolniti, katere dokumente priložiti in predvsem to, ali lahko to storimo sami, ne da bi imenovali zastopnika).
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
zala:
V stroške smo knjižili račun skupaj z MWSt t.j. bruto znesek, davka nismo ločili.
Tuji ddv ni davčno priznan strošek in bi ga morali knjižiti na posebni konto. Ja, sedaj boste naredili tako kot je Naty73 napisala, storno stroške in prenos na terjatve.
Tuji ddv ni davčno priznan strošek in bi ga morali knjižiti na posebni konto. Ja, sedaj boste naredili tako kot je Naty73 napisala, storno stroške in prenos na terjatve.
Na tem mestu bi pa še jaz nekaj vprašala. Zahtevali smo vračilo DDV iz nemčije. Zanima me pa ali je potrebno potem narediti samoobdavčitev? Iskala sem že v IKS - u pa nisem nič našla.
Hvala že vnaprej za odgovor.
Lp,
Hvala že vnaprej za odgovor.
Lp,
-
Radovednež
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Ko sem tole prebral, me je malo zaskrbelo. Naty lepo vas prosim za pomoč. Jaz med letom knjižim bruto znesek na stroške. Ko pa zahtevam vračilo ddv, pa naredim terjatev in izredne prihodke. Tako mi je bolj enostavno, saj imam na primer na zahtevku za vrnitev čez 700 računov, kako naj jaz potem ugotavljam, kaj so zavrnili in potem iščem račun za popravljati. pa še to zodi se, da zahteve delam po oddaji BS in IPI.
Je to hudo narobe?
Vnaprej hvala!
LP
Je to hudo narobe?
Vnaprej hvala!
LP
Carpe diem!