Izdaja blaga v Španijo
Moderator: Mirko Zbačnik
Izdaja blaga v Španijo
Neko blago moramo prodati podjetju s sedežem v Španiji. Zanima me kako sedaj izstavimo fakturo, z ddv ali brez????
Lp, Eva
Re: Izdaja blaga v Španijo
Pridobite njihovo VAT oz. DDV številko in jo preverite na naslovu http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=EN
Izdate račun brez DDV in se sklicujete na 46. člen ZDDV-1 (za vsak slučaj preverite člene ZDDV od 46. do 49. če blago res "paše" sem ) ker gre za dobavo blaga znotraj EU.
Njihova DDV številka mora biti navedena na vašem izdanem računu in predpostavljam, da ste vi DDV zavezanci.
lp
Izdate račun brez DDV in se sklicujete na 46. člen ZDDV-1 (za vsak slučaj preverite člene ZDDV od 46. do 49. če blago res "paše" sem ) ker gre za dobavo blaga znotraj EU.
Njihova DDV številka mora biti navedena na vašem izdanem računu in predpostavljam, da ste vi DDV zavezanci.
lp
Ker nisem popolnoma prepričana raje še enkrat vprašam.
Torej mi bomo pridobili blago na podlagi uvoza iz Kitajske, nato pa bomo to blago prodali v Španijo. Če prav razumem izdamo račun brez DDV?
Torej mi bomo pridobili blago na podlagi uvoza iz Kitajske, nato pa bomo to blago prodali v Španijo. Če prav razumem izdamo račun brez DDV?
Lp, Eva
Lahko da niste pravilno vnesli številko ali pa poizvedba za to državo v tem trenutku ni delovala. Probajte še 1x in vnašajte samo številke
Vprašajte če so sploh davčni zavezanci v njihovi državi?
Dobave blaga v EU davčnim zavezancem so oproščene po 46. členu ZDDV ( razen za določeno blago, ki je izvzeto pri tem - berite ZDDV-1 47.člen).
lp
Vprašajte če so sploh davčni zavezanci v njihovi državi?
Dobave blaga v EU davčnim zavezancem so oproščene po 46. členu ZDDV ( razen za določeno blago, ki je izvzeto pri tem - berite ZDDV-1 47.člen).
lp