Dvig gotovine
Moderator: Mirko Zbačnik
Dvig gotovine
Pozdravljeni;
Ali lahko d.o.o. z računa dvigne gotovino v vrednosti 6.000,00 eur.
Namen tega dviga bi bilo vračilo posojila društvu v gotovini.
Kje v zakonu bi lahko našla kaj o tem?
V posojilni pogodbi imamo člen, da se za posojilo ne obračunavajo obresti, mislite, da
je tak člen dovoljen?
Hvala vam.
Lep dan.
Ali lahko d.o.o. z računa dvigne gotovino v vrednosti 6.000,00 eur.
Namen tega dviga bi bilo vračilo posojila društvu v gotovini.
Kje v zakonu bi lahko našla kaj o tem?
V posojilni pogodbi imamo člen, da se za posojilo ne obračunavajo obresti, mislite, da
je tak člen dovoljen?
Hvala vam.
Lep dan.
Računovodja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Dvig gotovine
Predvsem zakonsko omejitev omejevanja gotovinskih plačil do višine 6.000 € pravni osebi ali fizični osebi z dejavnosti.
ali društvo nima TRR-ja?
O obvezi zaračunavanja mislim da ni problemov, ker z društvom nista povezani osebi, kjer so obvezne tržne cene (tudi obreti).
ali društvo nima TRR-ja?
O obvezi zaračunavanja mislim da ni problemov, ker z društvom nista povezani osebi, kjer so obvezne tržne cene (tudi obreti).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdrav;
Hvala vam za pomoč.
Zaradi neposlovanja je banka društvu samodejno zaprla račun. Ker nameravajo društvo zapreti, bodo
nakaj zadnjih transakcij izpeljali gotovinsko.
Lep dan.
Bojana
Hvala vam za pomoč.
Zaradi neposlovanja je banka društvu samodejno zaprla račun. Ker nameravajo društvo zapreti, bodo
nakaj zadnjih transakcij izpeljali gotovinsko.
Lep dan.
Bojana
Računovodja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Saj se mi meša - v mislih sem imel 420 €.Mirko Zbačnik napisal/-a:.... do višine 6.000 € pravni osebi ali fizični osebi z dejavnosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, Mirko...bo treba na dopust!
lp
lp
"V posojilni pogodbi imamo člen, da se za posojilo ne obračunavajo obresti, mislite, da
je tak člen dovoljen?"
Na društveno zakonodajo se ne spoznam, ampak zdi se mi skrajno problematično, da bi društvo dajalo gospodarski družbi posojilo brez obresti - kar daje slutiti osebne povezave in izigravanje drugih članov društva.
LP
je tak člen dovoljen?"
Na društveno zakonodajo se ne spoznam, ampak zdi se mi skrajno problematično, da bi društvo dajalo gospodarski družbi posojilo brez obresti - kar daje slutiti osebne povezave in izigravanje drugih članov društva.
LP
Torej, če sem prav razumela, če bi šlom za plačilo računa je ta omejitev 420€,
v primeru vračila posojila pa naj omejitve ne bi bilo.
Imam prav.
Lp.
v primeru vračila posojila pa naj omejitve ne bi bilo.
Imam prav.
Lp.
Računovodja
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Mene pa zanima nekaj drugega. Kaj se bo zgodilo s preostankom premoženjem društva, ko ga bodo ukinili? Ne more kar "viseti v zraku".
LP
LP
Društvo mora preostalo premoženje, podeliti, drugi nepridobitni organizaciji ali pa lokalni skupnosti.
Lp;
Lp;
Računovodja
d.o.o., absolutno ne smo gotovinsko plačati več kot 420 € ne glede na to ali je to račun ali posojilo.
Kar se tiče obresti pa mora subjekt, ki je denar posodil za davčne namene obračunati obresti po medbančni stopnji in jih prikazati kot prihodek. ( pridobitna postavka )
Kar se tiče obresti pa mora subjekt, ki je denar posodil za davčne namene obračunati obresti po medbančni stopnji in jih prikazati kot prihodek. ( pridobitna postavka )