Pozdravljeni,
za znanca sem naredila projekt.
Maja, ko sem delo zaključila, sva dorekla honorar. Takrat še nisem bila zavezanka za DDV in v znesku DDV ni bil obračunan.
Znanec je prejel plačilo od naročnika meseca avgusta. Mene o tem ni obvestil in denar porabil.
Oktobra sem postala zavezanka za DDV. Tudi znanec je zavezanec za DDV.
Sedaj mi je zavrnil račun, ker sem na dogovorjen bruto znesek obračunala DDV, ker on pravi, da je po njegovo DDV obračunan že pri dogovorjenem znesku z meseca maja.
Ali imam pravico do obračuna DDV-ja na dogovorjen znesek, ker maja še nisem bila zavezanka in je logično, da v znesku nisem posebaj omenjala obračun DDV-ja.
Ali lahko zahtevam tudi zamudne obresti, ker mi denarja ni izplačal že avgusta, ko je denar prejel od naročnika?
Hvala.
Plačilo honorarja in obračun DDV-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Radovedna123
- Novinec

Re: Plačilo honorarja in obračun DDV-ja
Predvsem je vaša napaka, da niste izstavili računa že maja ko je bilo delo opravljeno. Vaš račun in plačilo od naročnika nima neposredne povezave.
Sicer pa. Po moje gospod nima prav. Cene se v poslovnem svetu vedno dogovarjajo v zneskih brez DDV. Morebitni obračunan DDV pa on tako ali tako odbija pri obračunu in ga posredno dobi nazaj od države.
Sicer pa. Po moje gospod nima prav. Cene se v poslovnem svetu vedno dogovarjajo v zneskih brez DDV. Morebitni obračunan DDV pa on tako ali tako odbija pri obračunu in ga posredno dobi nazaj od države.