Dnevnice za popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
x
Nov član
Nov član

Dnevnice za popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a x »

Lep pozdrav vsem,

prebral veliko že na forumu, a še vedno nisem prišel do pravega zaključka.
Zanima me sledeče.

Imam popoldanski s.p. in se ukvarjam z snemanje in ozvočevanjem na terenu.
Vem, da si lahko za vsako opravljeno storitev, sestanek, ect ,..pišem kilometrino, ker grem z lastnim avtom, ni mi pa jasno ali si lahko za delo, ki je daljše kot 6 ur pišem tudi dnevnico ??
Kot sem že v naslovu napisal imam popoldanski s.p.

Dnevnice za službeno potovanje v Sloveniji:
nad 12 do 24 ur znaša dnevnica 21,39 eura
nad 8 do 12 ur znaša dnevica 10,68 eura
nad 6 do 8 ur znaša dnevnica 7,45 eura

Vir: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=355

Da ali ne ?? ter hvala za odgovor ?

Drugo vprašanje se nanaša na stroške GSMa, stroške interneta, elektrike, kanalizacije,....

Na naslovu kjer živim imam prijavljeno dejavnost. Nimam poslovnih prostorov in ne plačujuem nikakršene najemnine. Uporabljam pa seveda elektriko, internet, kanalizacijo,.....v lastni hiši.
Zanima me če si lahko kako dodam kakršne koli stroške za s.p. tudi iz tega naslova, isto tudi osebni GSM storšek in sevada na kakšen način ??

Še enkrat hvala.

Lep Pozdarv

Grega
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Dnevnice za popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Ker je tvoje delo terensko si ne moreš obračunat dnevnic, lahko pa si malico in dodatek za vsako uro ki je nad osem ur.

Stroške si lahko s sklepom določen procent preneseš, elektriko, internet, telefon, vodo, komunalne storitve, more pa bit procent takšni kot so približni stroški.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Le dopolnitev, ki se nanaša na povračilo stroškov prehrane: pogoj je, da je delojemalec na delu deset ali več ur - ima pravico do povračila za vsako uro po 8 urah...... (2. člen Uredbe):

Če je delojemalec na delu prisoten deset ur ali več, se za ta dan, poleg povračila stroškov za prehrano med delom v skladu s prejšnjim odstavkom, v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva povračilo stroškov za prehrano med delom, do višine 0,76 eura za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu.

Če je na delu določen dan 9 ur, mu ne pripada dodatno 0,76€, če pa je prisoten 10 ur pa mu pripada dodatno 2X0,76€.
lp
x
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a x »

Lp

Hvala za hiter odgovor.

Moja SKD: J59.200 - Snemanje in izdajanje zvočnih zapisov in muzikalij - nikjer nimam zavedeno da je to na terenu :) iz tega naslova me zanima če so lahko potem v igri dnevnice,...

Kolikšen procent pa naj bi to bil ?? Npr. za GSM in internet je to 50-70%,... ostalo pa lahko vsaj 10-20% ??

Hvala
Grega
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Hvala ga. slovan za dopolnilo.

Važno je kako se opravlja večino dela, če je to na terenu pol ne morete dobit dnevnic. Če pa so to izjeme pol pa ja.

Glede procentov pa je odvisno koliko jih rabite za dejavnost in je od primera do primera različno. Najboljše bi bilo da si gsm in internet prenesete na s.p. pol bojo ti stroški šli 100% za ostale elektriko, vodo, smeti pa odvisno.
Odgovori