Pozdravljeni.
Sem predsednik enega društva. Letni prihodki cca. 500.000 SIT (podobno odhodki/stroški). Mislim, da naš blagajnik zadeve vodi povsem narobe, zato prosim za nasvet (osebno sicer študiram Univ. Ekonomijo, tako da nekaj malega že poznam, ampak ne dovolj...)
Kaj od slednjega drži:
- prav vsi odhodki (stroški) morajo v osnovi temeljiti na: Original računu ali pogodbi; lahko tudi blagajniški izdatek (npr. članu društva -povrnitev materialnih stroškov prostovoljcem...)
- če knjižimo enostavno (v našem primeru...), potem mora biti v ozadju vsake vknjižbe račun... za prihodke pa blagajniški prejemek, pogodba...
- ali je prav, da blagajnik v knjigo prihodkov in odhodkov vpisuje podatke iz izpiskov iz banke (se pravi, da ne za vknjižbo v bistvu ni račun, ampak izpisek)
To zaenkrat.
Najlepša hvala za pomoč!
lp
Knjigovodstvo - pomoč!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni,
v društvih je res problem, saj so blagajniki pogosto prostovoljci, ki nimajo pojma (naj mi kdo ne zameri). Imate prav,za vsak vpis, za vsako izplačilo mora blagajnik imeti dokument. Literature je bolj malo. Nekaj boste našli v IKS-u, sicer pa Izobraževalno središče Miklošič iz Ljubljane vsako leto organizira seminarje po večjih slovenskih mestih. Priporočam vam, da katerega obiščete, saj se inšpektorji spravljajo tudi na društva!
v društvih je res problem, saj so blagajniki pogosto prostovoljci, ki nimajo pojma (naj mi kdo ne zameri). Imate prav,za vsak vpis, za vsako izplačilo mora blagajnik imeti dokument. Literature je bolj malo. Nekaj boste našli v IKS-u, sicer pa Izobraževalno središče Miklošič iz Ljubljane vsako leto organizira seminarje po večjih slovenskih mestih. Priporočam vam, da katerega obiščete, saj se inšpektorji spravljajo tudi na društva!