Durs - poročanje vzdrževanih družinskih članov do 31.12.2009
Moderator: Mirko Zbačnik
Durs - poročanje vzdrževanih družinskih članov do 31.12.2009
Na spletni stranui Dursa je objava, da po novem moramo poslati VIRVDC.DAT datoteko( v okviru prej dohodnine) do konca leta. V navodilih piše, da se bo to oddalo preko programa WDOHOD. Nikjer ne zasledim nove različice tega programa za leto 2009.
Ali morda veste kaj več o tem in kdaj bo program na razpolago?
Ali morda veste kaj več o tem in kdaj bo program na razpolago?
LP
Re: Durs - poročanje vzdrževanih družinskih članov do 31.12.2009
Kolikor je meni znano bo durs pripravil vse za oddajo do 10.12.2009.
Če bo res, bomo videli
LP
Če bo res, bomo videli
LP
Pa ali se pripne datoteka VIRVDC.DAT ali VIRVDC.zip?
Če pripravljate za VDČ datoteko v svojem programu lahko to na e-davkih oddate kar datoteko VIRVDC.DAT.
So pa danes na e-davkih objavili navodila kako se to odda.
Lp
So pa danes na e-davkih objavili navodila kako se to odda.
Lp
Vam bo tako lažje (iz e-davkov):
Navodila za oddajo VIRVDC.DAT
Ko podatke pripravite v ustrezni obliki VIRVDC.DAT (v vašem lastnem programu ali v programu WDohod 2009), sledite spodnjim navodilom:
Vstopite v sistem edavki in kliknite na na Izberi obrazec za oddajo novega dokumenta.
· Izberite obrazec KP-KPD Podatki za odmero dohodnine.
· Določite obdobje za katero oddajate podatke ter kliknite à Naprej.
· Kliknete na gumb àPriloži datoteko.
· Prebrskate in prenesete datoteko, ki jo nato oddate po klasičnem postopku. Datoteka, ki jo prenašate mora biti oblike VIRVDC.DAT (ne je preimenovati).
Navodila za oddajo VIRVDC.DAT
Ko podatke pripravite v ustrezni obliki VIRVDC.DAT (v vašem lastnem programu ali v programu WDohod 2009), sledite spodnjim navodilom:
Vstopite v sistem edavki in kliknite na na Izberi obrazec za oddajo novega dokumenta.
· Izberite obrazec KP-KPD Podatki za odmero dohodnine.
· Določite obdobje za katero oddajate podatke ter kliknite à Naprej.
· Kliknete na gumb àPriloži datoteko.
· Prebrskate in prenesete datoteko, ki jo nato oddate po klasičnem postopku. Datoteka, ki jo prenašate mora biti oblike VIRVDC.DAT (ne je preimenovati).
Danes sem oddala podatke - vse poteka kot do sedaj. Podatke sem vnesla v Wdoh 2009, ki je na internetu in nato uvozila podatke v e-davke. Navodilo o uvozu datoteke je na e-davkih. Če se ga držiš poteka vse OK.
Lep dan in vesele praznike!!
PS: Zalaaa - nakako ne morem odgovoriti na zasebna sporočila. Sporočilo mi ostane v mapi odhajajoče - pa nič noče dokončno oditi
. Ne vem, ali moram potem še kako potrditi?
Lep dan in vesele praznike!!
PS: Zalaaa - nakako ne morem odgovoriti na zasebna sporočila. Sporočilo mi ostane v mapi odhajajoče - pa nič noče dokončno oditi
LP
To pomeni samo to, da Zalaaa še ni prebrala vašega sporočila. Sporočilo je bilo pravilno poslano in vi ne rabite narediti ničesar več.capa1 napisal/-a: PS: Zalaaa - nakako ne morem odgovoriti na zasebna sporočila. Sporočilo mi ostane v mapi odhajajoče - pa nič noče dokončno oditi. Ne vem, ali moram potem še kako potrditi?
Torej se to datoteko oddaja posebej,povsem samostojno? Ker sem nekje tu na forumu prebrala, da je treba poročati skupaj z izplačilom plač v decembru.Saj to ni logično, samo rabim potrditev, da se odda posebej.
Hvala
Hvala
Pravilnik govori, da se ti podatki oddajo ali hkrati z izplačilom katerihkoli plač v decembru ali/oziroma najkasneje do 31.12.2009.
Če govori hkrati z izplačilom plač pomeni, da boste oblikovali datoteko takrat...... ali pa do 31.12.2009.
lp
Če govori hkrati z izplačilom plač pomeni, da boste oblikovali datoteko takrat...... ali pa do 31.12.2009.
lp
Ali ste vsi oddali podatke o vzdrževanih družinskih članih na DURS do 31.12.09? Jaz sem namreč pozabila in jih oddala šele včeraj. Kontrolorka na DURS mi ni znala povedati, ali bodo upoštevali podatke, ki so jih dobili z zamudo. Imam mogoče kdo kakšne informacije v zvezi s tem?
Hvala in lp
Hvala in lp
Ne vem kako se to lahko pozabi. Si morate na namizni koledar napisati, da se ne bo pozabilo.