Imam s.p., nisem davčni zavezanec in vodim enostavno knjigovodstvo!
Imam dve vprašanji:
1. za poslovne poti (od 1x do 2x na mesec - razne predstavitve in sestanki) uporabljam svoj osebni avto. Vsakič naredim potni nalog. Ali lahko nakup vinjete štejem v stroške podjetja (npr. 50%). Ali lahko zavarovanje za avto štejem v stroške podjetja (npr. 30% ali 50% - naredim npr. sklep o razdelitvi stroškov)?
2. za poslovne prostore uporabljam lastno stanovanje. Stanovanje imam tudi zavarovano – ali lahko zavarovanje stanovanja štejem med stroške podjetja (npr. 30% ali 50% - naredim npr. sklep o razdelitvi stroškov)?
Upam, da mi bo lahko kdo pomagal. Želim vam lep sončen dan!
Nives
Stroški za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Stroški za s.p.
Pri uporabi os.avta v poslovne namene lahko v stroške upštevate kilometrino in dnevnico, odvisno od časa trajanja službene poti. Vinjeto nebi dala v strošek (nisem sigurna saj so mnenja različna, kjer gre za os.avto), prav tako zavarovanje avta ne morete dati v strošek. Glede uporabe stanovanja lahko v sorazmernem delu upoštevate stroške obratovanja.
Naj me kdo popravi, če nimam prav, morda tudi jaz delam napako.
lp.
Naj me kdo popravi, če nimam prav, morda tudi jaz delam napako.
lp.
Glede vinjete je že staro stališče dursa, da gre v stroške v celoti - že pri prvem službenem potovanju, vendar samo ena vinjeta letno.
Hvala za odgovore!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kaj pa, ko menjamo vozilo? Verjetno gre za eno vinjeto na vozilo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ne, po izrecnem stališču dursa "na glavo". lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
... kar pomeni, menjaj vozilo za novo leto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Lahko že v decembru, Mirko, pa si kupite že novo vinjeto 
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)