IZVOZ in EUR.1 obrazec

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
edora
Začetnik
Začetnik

IZVOZ in EUR.1 obrazec

Odgovor Napisal/-a edora »

Spoštovani!
Potrebujem informacijo in ne vem na koga se obrniti. Ali je ogoče kdo, ki bi mi lahko pomagal oz. me napotil na koga naj se obrnem.
Imam pa sledeči primer.
Imeli smo IZVOZ rabljenega stroja z vrednostjo več kot 6.000,00€ na Hrvaško. Stroj smo kupili od Italijana, ki ima mizarsko delavnico in ga direktno peljali na Hrvaško. Ko so mi delali na Intereuropi izvoz, so mi dejali, da moram podpisati tudi obrazec EUR.1, s katerim zagotavljam, da je stroj EU porekla. To sem tudi naredila. Danes pa me je z Intereurope klical, da moram imeti tudi dokaz, da je ta stroj res EU izvora. Da moram imeti kratkoročno ali dolgoročno izjavo o poreklu blaga. Ko sem gledala po netu, sem ugotovila, da to lahko da samo proizvajalec ali pa na veliko trgovec tega blaga.
Jaz pa sem to kupila v Italiji od mizarske delavnice, ki je to prodala kot osnovno sredstvo (to pomeni, da ni trgovec) in stroj je star cca 20 let. Proizvajalec v italiji9 tega stroja sploh ne obstaja in sedaj ne vem kako naj dokažem če mi pridejo v kontrolo, da je stroj EU porekla. Na koga naj se obrnem, da bi mi lahko razložil, kako naj postopam v takem primeru. Ni problema, tudi protiplačilu. Mislim, da bom v prihodnje večkrat imela tak primer in bi rada že na začetki razščistila in delala prav.

Že v naprej se vam zahvaljujem.
Odgovori