Zdravo,
zanima me, ali mora zasebnik, ki ima s.p registriran na domačem naslovu in bi imel v najemu tudi en poslovni prostor na drugem naslovu narediti spremembo pri vpisu v poslovni register in dodati naslov najetega prostora.
Ali si lahko v tem primeru na domačem naslovu naredi sklep o delitvi stroškov.
LP nisemangel
s.p., sedež in poslovni prostor
Moderator: Mirko Zbačnik
-
nisem angel
- Računovodski vajenec

s.p., sedež in poslovni prostor
Samo to vem, da nič ne vem.(Sokrat)
Re: s.p., sedež in poslovni prostor
na AJPES-u morate registrirati poslovno enoto
delitev stroškov na domačem naslovu lahko naredite , če boste znali dokazati, da poleg te najete pisarne opravljate storitve tudi doma
delitev stroškov na domačem naslovu lahko naredite , če boste znali dokazati, da poleg te najete pisarne opravljate storitve tudi doma
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
nisem angel
- Računovodski vajenec

Hvala za odgovor,
sedaj me pa še zanima, ali mora podjetnik - dopolnilna dejavnost, ki je z poslovanjem pričell sredi meseca plačati pavšalne prispevke v celoti ali za ta prvi mesec v sorazmernem delu.
LP nisemangel
sedaj me pa še zanima, ali mora podjetnik - dopolnilna dejavnost, ki je z poslovanjem pričell sredi meseca plačati pavšalne prispevke v celoti ali za ta prvi mesec v sorazmernem delu.
LP nisemangel
Samo to vem, da nič ne vem.(Sokrat)
najbolje da pokličete na davčno... ker mislim da prispevek za zdravstvo se plača v celoti, prispevka za PIZ pa mislim da ni treba v celoti, vendar nisem sigurna (včasih je bilo tako) - raje pokličite referentko pa povprašajte.
Naty
Plača se sorazmerni del.