Ponujena plača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
silva11
Računovodja
Računovodja

Ponujena plača

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Vem, da je bilo o tem že govora, ampak ker rahlo obupujem nad razgovori, ki jih imam in nad ponujeno plačo, me resno zanima ali je ponujena plača 800 bruto res dovolj za naslednja dela:
-celotno knjiženje vseh dokumentov
-izterjava
-vodenje in knjiženje blagajne
-fakturiranje
-reševanje reklamacij strank
-plače

Jaz sem rekla, da je plača zame prenizka, pa so me gledali kot bi z lune padla :roll: Je pa to v Ljubljani.
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Ponujena plača

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Vse je odvisno koliko je dela, sam opis ne pove dovolj. Ni pa to veliko.
silva11
Računovodja
Računovodja

Dela je kar veliko dnevno caa. 250 izdanih in 30 prejetih računov. 3 trgovine- za vse to treba naresti zaključek blagajne, prešteti in oddati denar, plače za 20 ljudi, pošiljanje opominov in izterjava pač kolikor nanese
aja + materialno knjigovodstvo na to sem še pozabila...
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ni čudno, da iščejo računovodja. :D
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Za koliko delavcev bi pa delali obračun plače?

Čeprav že kar ste napisala se mi zdi 800 absolutno premalo. Že izdanih računov imate ogromno + blagajne. Ne pustite se izkoriščat.

Lp
Kar bo pa bo.
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

silva11 napisal/-a:Dela je kar veliko dnevno caa. 250 izdanih in 30 prejetih računov. 3 trgovine- za vse to treba naresti zaključek blagajne, prešteti in oddati denar, plače za 20 ljudi, pošiljanje opominov in izterjava pač kolikor nanese
aja + materialno knjigovodstvo na to sem še pozabila...
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Mogoče bi bilo enkrat toliko kot so ponudili dovolj. Delo verjetno zahteva več kot 8 urni delovnik.
Kar bo pa bo.
silva11
Računovodja
Računovodja

Hvala za mnenje. To je namreč že "tretja" služba kjer so ponudili tako smešno nizko plačo, zato nisem vedela a so moja pričakovanja rahlo prevelika ali delodajalci izkoriščajo tole KAO krizno obdobje. V prejšnji službi sem "samo" za delo saldakontista imela 500€ bruto več :shock:
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Jaz sem v podjetju zadolžena za stvari, ki jih vi omenjate, sicer v manjšem obsegu, ampak imam tudi mnogo drugih zadolžitev (dohodnina, pomoč pri zaključnem računu, DDV, oddaja obracev na DURS, knjiženje prejetih in izdanih faktur, pisanje potnih nalogov, obračun potnih stroškov, dogovarjanje z dobavitelji, reševanje reklamacij, priprava in odpošiljanje pošte in paketov, naročanje blaga in materiala, nadzor nad zalogo, včasih tudi kaj dostavim ali grem iskat, v glavnem vse kar se tiče administracije, računovodstva in knjigovodstva) in je moja bruto plača višja kot jo vi omenjate. Službo imam pa v Celju.

Se mi zdi, da je ponujena plača prenizka. Vprašajte drugič, če je to osnova in kakšni dodatki vam pripadajo. Delovna doba, izobrazba, zahtevnost dela...
Odgovori