Najemnina - stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
proars
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Najemnina - stroški

Odgovor Napisal/-a proars »

Imam malo nenavadno vprašanje in upam, da ne bo preneumno in mi bo lahko kdo pomagal oz. svetoval! :D
Imam s.p., nisem davčni zavezanec, enostavno knjigovodstvo.
Poslovne prostore imam kar v svojem stanovanju. Za te namene uporabljam eno sobo. Sedaj me zanima, če si lahko za to zaračunavam najemnino? Da kot fizična oseba oddajam prostor svojemu s.p.-ju? In si potem to štejem v stroške s.p.-ja? Če je to mogoče, ali moram to potem prijaviti davčni (mislim, da je treba te podatke oddati do 31.1.)? Se mi to sploh splača? Upam, da mi bo kdo znal svetovati! Hvala in lep snežen večer vsem skupaj! :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Najemnina - stroški

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vi ste fizična oseba, ki samostojno opravlja dejavnsot. Oddajanje sobe samemu sebi ni možno in tudi ni potrebno. Kot s.p. vodite (ali "naj bi" vodili) knjigo sklepov, kjer zabeležite, da uporabljate to sobo za potrebe svoje dejavnsoti. Na tej osnovi lahko upoštevate sorazmeren strošek ogrevanja, elektrike ... za potrebe svoje dejavnosti. Napravite nek izračun stroškov.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
proars
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Najemnina - stroški

Odgovor Napisal/-a proars »

Knjigo sklepov že vodim (ogrevanje, elektrika, internet, ...), zanimalo me je samo glede najemnine. :D Hvala za odgovor in nasvet! :D
Odgovori