Zanima me, kako se knjiži izdan izpis iz paragonskega blokca? A se vpisuje med izdane račune? Kam in kako naj ga vpišem?
Sem nova v tem, zato hvala vsem za pomoč
NUJNO - paragonski blokci
Moderator: Mirko Zbačnik
-
tadejabozic
- Računovodski vajenec

Re: NUJNO - paragonski blokci
huh vprašanje je bilo zelo nerodno postavljeno, najprej je potrebno
razčistiti ali gre za izdani/prejeti račun oz. kakšen drug dokument - iz napisanega
lahko le premalo sklepam.
razčistiti ali gre za izdani/prejeti račun oz. kakšen drug dokument - iz napisanega
lahko le premalo sklepam.
jaz izdane račune na paragoncih vpisujem kot izdane račune, ki so plačani gotovinsko. Če je dnevno tega veliko, jih lahko na dnevni ravni seštejete, naredite kot en zaključek dneva in poknjižite dnevni znesek.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
tadejabozic
- Računovodski vajenec

ja, tu gre za izdane račune. se pravi ni potrebno vpisovati vsakega posebaj ampak lahko vpišem skupek računov kot en račun
-
febo
Ne skupek računov kot en račun, ampak skupek računov kot temeljnico (dnevni promet).
LP

LP
Ali se lahko v Knjigo izdanih računov (DDV)poknjižijo skupaj za cel mesec, zaradi obračuna DDV