Zanima me kako naredite s temi zadevami in sicer.
V podjetju imajo zaposleni službene telefone ki jih lahko uporabljajo tudi za zasebno rabo.
Na računih se pojavljajo vse mogoče zadeve kot nap. Storitve informativne in zabavne narave.
Za te zadeve ne odbijam DDV-ja, knjižim jih pa kot davčno nepriznan strošek.
PS: Se ukvarjamo z dejavnostjo ki terja veliko potovanj in zaposleni imajo zato službene telefone.
Hvala za odgovor.
Joeline
račun mobitel - zabavne vsebine
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: račun mobitel - zabavne vsebine
Mi imamo urejene celo lečene račune, da zaposleni za te vsebine dobijo račun direkt domov in sami plačajo.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Jaz za takšne zadeve , ki niso službene narave oblikujem terjatev do delavca in mu pri plači to odtegnem. DDv - ja seveda ne odbijem.
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pazite, da ne prestopite tanko mejo zasebnosti, kajti telefonskih klicev zaposlenih se ne sme kontrolirati. Mogočle je bolje, da lahko sedaj tudi na osnovi izkušenj določite mejo, katere naj zapolseni ne bi presegel.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko