Prvič imam tak primer:
delavec je bil en dan na bolniški zase, potem je delal nekaj dni in bil spet na bolniški-tokrat za otroka.
1.je treba oddati dva zahtevka za refundacijo (po moje ja), povsem ločeno?
2.kakšna je razlika, oz % nadomestila? zase 90%, za otroka 80?(kolektivna za trgovina)
Hvala za pomoč.
2x bolniška v istem mesecu
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: 2x bolniška v istem mesecu
joj,joj...kaj mi je!
1. za bolniško do 30 dni itak ni refundacije(nazadnje sem imela primer krvodajastva-takrat se refundira takoj, zato napaka) ! se opravičujem.
tč1 torej odpade.
Prosim odgovor na 2.
1. za bolniško do 30 dni itak ni refundacije(nazadnje sem imela primer krvodajastva-takrat se refundira takoj, zato napaka) ! se opravičujem.
tč1 torej odpade.
Prosim odgovor na 2.
Bolniška do 30 dni, nega, spremstvo je 80%
LP
LP
Ali ni bolniška do 30 dni zase(torej za delavca) 90%? Včasih je bilo za otroke nižje nadomestilo kot zase-že dolgo kar sem imela tak primer...sedaj ni več?
Bolniška za se (šifra 01 - bolezen) je 90%.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ne bo držalo za vse. Bolniška po naši kolektivni pogodbi je 80 (to je do 30 d. dni), nato pa 90%, (ampak to pa ni več zadeva Kolektive pogodbe).
LP
LP