Normirani odhodki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adut
Super računovodja
Super računovodja

Normirani odhodki

Odgovor Napisal/-a adut »

Ali ima kdo od vas izkušnje z vodenjem knjig za s.p., ki se ukvarja z dej.izobraževanja ali z izdelavo izdelkov domače in umetnostne obrti ali podobno in je prijavil ugotavljanje dobička z upoštevanjem normiranih odhodkov? Zanima me namreč ali tak s.p. izdaja račune ali mu pri izplačilu izplačevalec obračuna davek in pošlje REK-2 na DURS ali oboje?
Hvala vnaprej.
Mirjana
adut
Super računovodja
Super računovodja

Resnično bi mi prav prišlo kakšno mnenje.
Prosim!
Mirjana
adut
Super računovodja
Super računovodja

Nekaj sem izbrskala: če je izplačevalec pravna oseba, le-ta pošilja REK-2 na DURS in odvaja akont.davka namesto s.p.-ja., če pa je plačnik fizična oseba, pošlje s.p. vsake tri mesece na DURS obračun prihodkov, da ga obdavčijo.
Upam, da bo komu pomagalo.
Mirjana
ZDENKA ŠKALER
Začetnik
Začetnik
Kraj: BREŽICE

Odgovor Napisal/-a ZDENKA ŠKALER »

moj mož se ukvarja z umetnostno obrtjo in mu še noben plačnik ni poslal rek 2 na durs. zato pri napovedi dohodnine vpišem prihodke in ga potem obdavčijo. paziti pa morač, da oddaš izjavo o obdavčitvi z normiranimi štroški do 15.12. za naslednje leto.
lp
suma
adut
Super računovodja
Super računovodja

No, ta je pa dobra.
Informacijo sem namreč dobila na durs-u. Če jih ne bi nič vprašala in naredila po svoje, bi verjetno brez problemov šlo skozi. Če pa zdaj naredim tako kot vi, pa zna bit hudič.
Mirjana
Odgovori