DDV - spremembe samo pri gradbincih?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

DDV - spremembe samo pri gradbincih?

Odgovor Napisal/-a medico »

Pozdravljeni,

mene samo zanima ali se nove spremembe v grobem nanašajo samo na gradbince ? V prečiščenem besedilu ZDDV po novem ne vidim da bi se sprememba nanašala samo nanje.

Torej če kot trgovec opravim prevoz kot davčni zavezanec kupcu, tudi davčnemu zavezancu, prevoz blaga, ki ga je kupil v moji trgovini to pomeni (ZANIMA ME LE PREVOZ IN NE PRODANO BLAGO) :

- da na računu obračunam DDV in ga odvedem ZA PREVOZ ali

-na računu samo prikažem ddv, in napišem da DDV ni obračunan in ga mora obračunat in odvest kupec ZA PREVOZ ? :oops: :oops:
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Re: DDV - spremembe samo pri gradbincih?

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

V 76.a členu zakona piše, na kaj se le ta nanaša. Prevoz blaga kupcu ne spada med gradbene storitve, preverite pa, ali spada ta dobava med dobave odpadkov, ostankov in rabljenega materiala (priloga IIIa zakona).
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Re: DDV - spremembe samo pri gradbincih?

Odgovor Napisal/-a medico »

Res da je 76 a člen za gradbince, ampak ko gledam novo prečiščeno besedilo ZDDV so spremembe pri določitvi kraja VSEH storitev. Poglejte 26, 27, 25 člen.

26.člen govori o storitvah posrednikov - to so t.i. provizije. Prej sem izstavila račun za provizijo in obračunala DDV drugi članici EU ali tudi Švici, saj se je storitev smatrala, da je obdavčena z DDV po kraju kjer je bila opravljena.
Po novem pa je to kraj odfavčitve kraj naročnika in če prav razumem DDV ne bom obračunala po 01.01.2010. Imam prav?
Odgovori