Ali se pri s.p. lahko upoštevajo tudi stroški, ki se glasijo samo na ime fizične osebe, torej nosilca dejavnosti brez oznake na računu s.p.?
Hvala, N.Z.
S.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Vaš naslov na računu mora biti napisan točno tako kot se identificirali pri pristojem organu. Se pa pojavljajo najrazličnejša mnenja in vprašanja kadar imate v najemu v stanovanjski hiši sobo namenjeno pisarni. Jaz konkretno sem napisala pogodbo med starši in mano kjer mi dovoljujejo uporabo prostora za izvajanje dejavnosti s tem da povrnem določene procente stroškov elek. komu., kurjave, tel. ki si jih potem na osnovi pogodbe priznavam kot strošek. Do sedaj na dursu zaradi tega nisem imela nobenih težav.
Lidija
Lidija
Kar se tiče stroškov za avto je lahko sorazmeren del stroškov plačan iz prihodkov, ki jih pridobi kot pravna oseba. Je pa pametno voditi evidenco koliko se avto uporablja za opravljanje dejavnosti in koliko za zasebne zadeve.
V kolikor niste zavezanec za DDV, pa se vam lahko zgodi da vam ne izdajo računa z imenom, če jim ne poveste davčne številke (čeprav je to njihova dolžnost).
katrijn
V kolikor niste zavezanec za DDV, pa se vam lahko zgodi da vam ne izdajo računa z imenom, če jim ne poveste davčne številke (čeprav je to njihova dolžnost).
katrijn
Povejte mi, če sem imela napačne informacije, in sicer:
1) s.p. si lahko del stroškov mobilnega telefona (račun dobi na naslov kot fizična oseba) knjiži kot stroške pri opravljanju dejavnosti, če ta delež opredeli v svojih sklepih (DDV si pa ne sme odbijati)
2) če s.p. opravlja delo pri stranki (to je v pogodbi) in se tja vozi s svojim osebnim avtomobilom, si lahko obračuna kilometrino (seveda piše potne naloge)
Ali zgornji trditvi držita?
Hvala in lep pozdrav.
Anela
1) s.p. si lahko del stroškov mobilnega telefona (račun dobi na naslov kot fizična oseba) knjiži kot stroške pri opravljanju dejavnosti, če ta delež opredeli v svojih sklepih (DDV si pa ne sme odbijati)
2) če s.p. opravlja delo pri stranki (to je v pogodbi) in se tja vozi s svojim osebnim avtomobilom, si lahko obračuna kilometrino (seveda piše potne naloge)
Ali zgornji trditvi držita?
Hvala in lep pozdrav.
Anela