Poslovna enota s.p. in najemnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Natašk
Novinec
Novinec

Poslovna enota s.p. in najemnina

Odgovor Napisal/-a Natašk »

Pozdravljeni,

sedež firme imam v kraju kjer imam stalno prebivališče. Na durs sem prijavila poslovno enoto v Ljubljani na naslovu kjer živim v najemniškem stanovanju (vendar nisem tu prijavljena oz. nimam začasnega prebivališča). Pri poslovnju si upoštevam prevoz na delo v višini vozovnice za javni prevoz od kraja kjer imam sedež do Ljubljane. Kar je viška poti si pišem potne naloge s kilometrino 0,37 EUR. Do sem mislim, da je vse jasno ter da razmišljam pravilno. Če se motim, naj me prosim kdo popravi.

Težava se mi pojavi pri najemnini.
Stanovanje imava s fantom v najemu. Torej stranke na najemni pogodbi so fizične osebe (dva lastnika kot najemodajalca ter moj fant kot najemojemalec). Na tem mestu naj še omenim da imava oba s partnerjem vsak svoj s.p. Zanima me, kaj morava narediti, da si lahko del najemnine in sorazmerni del stroškov upoštevava kot strošek s.p.-ja (vsak zase seveda). Ali moramo spremeniti pogodbo kjer bova kot najemojemalca oba vendar kot s.p.-ja? Ali je dovolj samo kakšen sklep? Sklep o razdelitvi stroškov pa že imam pripravljen.

Upam da je moje vprašanje dovolj jasno napisano.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Natašk
Novinec
Novinec

Re: Poslovna enota s.p. in najemnina

Odgovor Napisal/-a Natašk »

Ali nihče ne ve odgovora na moje vprašanje?

Hvala in lp.
Odgovori