Fizična oseba da posojilo pravni osebi.
Ali je kje zakonsko določena minimalna obrestna mera ali se lahko v pogodbi določi poljubni % ??
LP
obrestna mera
Moderator: Mirko Zbačnik
obrestna mera
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Re: obrestna mera
Kolikor fizična oseba ni lastnik podjetja, se obe stranki sporazumno odločita o višini obrestne mere: ta naj bo največ v višini kot jo določajo banke oziroma druge finančne organizacije,....
lp
lp
Hvala za odgovor...
Ali je ta prava , ki sem jo našla - v višini 17% za december??? Malo se mi zdi visoka, zdaj pa ne vem, če je prava
lp
Ali je ta prava , ki sem jo našla - v višini 17% za december??? Malo se mi zdi visoka, zdaj pa ne vem, če je prava
lp
Ne vem, kje ste jo našli: od katere banke...., za kakšne kredite??? Pri presoji o višini obrestne mere, ki jih imajo banke upoštevajte tudi dejstvo, da morajo banke prikazovati efektivno obrestno mero: to je vključno z vsemi stroški pri odobritvi kredita...(torej poglejte kolikšna je njihova nominalna obrestna mera...).
Do konca decembra 2009 je zamudna obrestna mera 9%.
lp
Do konca decembra 2009 je zamudna obrestna mera 9%.
lp
Hvala za pomoč , ga. Slovan..Lep dan še naprej
lp
lp
Malo se pobrskala po straneh NLB in je nominalna obrestna mera nekje med 4,5% do 6% oziroma največ 7%, če je kredit nad 3 leta. Pri EURIBOR pa je pribitek do največ 5% (s tem, da je EURIBOR zelo nizek)
Tako, da je vaša obrestna mera daleč previsoka.
lp
Tako, da je vaša obrestna mera daleč previsoka.
lp