DDV V CVETLIČARNI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
NATALIC
Novinec
Novinec
Kraj: MARIBOR

DDV V CVETLIČARNI

Odgovor Napisal/-a NATALIC »

PO NOVEM JE DDV 8,5 % ZA REZANO CVETJE IN LONČNICE. KAJ PA PLASTIČNO REZANO CVETJE? KAJ PA NASADEK KI GA CVETLIČARKA NAREDI IZ SADIK ENOLETNIC? KAJ PA ARANŽMA, KI GA NAREDI ZA NA MIZO IZ REZANEGA SVEŽEGA CVETJA?
A JE SEDAJ PO NOVEM TO VSE 8,5 %DDV. KAJ PA STORITEV ARANŽIRANJA?
HVALA
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: DDV V CVETLIČARNI

Odgovor Napisal/-a MG »

Rezano cvetje, lončnice, semena, sredstva za zaščito rastlin 8,5.

Če je v šopku tudi kašen dodatek ( trak, ostali material, ) je vse 8,5 ker gre za podrejeni amterial glavnemu izdelku.

Se pravi šopek, ikebana, venec, nasad,.... = 8,5 %

Plastično cvetje = 20 %
Samo storitev, samo prodaja traka, celofana, ostalo = 20 %
NATALIC
Novinec
Novinec

hja, pa se komplicira.
ARANŽERSKI MATERIJAL
torej, ko bom delala šopek in pri tem uporabila trak je to 8,5%, ko pa bom stranki aranžirala darilo, pa je ta materijal,ki ga bom porabila 20%. mam prav ne? torej rabim 2 šifri v blagajni za aranžerski materijal.in koliko naj prevzamem na določeno šifro, če pa naprej ne vem, kaj bom delala? a mora biti na računu razvidno, da je materijal porabljen v šopek,ali je dovolj - logično da če so na računu postavke rezanega cvetja ena od postavk pa je materijal da je ta materijal uporabljen v šopku in je zato 8,5, kako naj dokažem, da stranka ni vzela samo cvetja in meter traka posebaj? bo to sploh kdo kontroliral? in kako?

VRTNARIJA?
kaj pa tu? sadike so 8,5 %. kaj pa sadika grmovnice, trajnice in razno okrasno drevje? je tudi 8,5%?
vsa proizvodnja pelargonij in ostalega cvetja je 8,5%, to mi je jasno. ker so to sadike.

joj samo se zapleta. fajn pa je,če vem in znam potem zagovarjati svoja dejanja,če slučajno pride do kontrole

se že narej zahvaljujem za vse informacije in mnenja

natalic
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Vprašajte gostinca kako vodi smetano. Ker je hrana je 8,5 %. Če pa je kava s smetano je pa pijača in je 20 %.

Odgovor na vaše vprašanje je drug:

Če boste stranki zaračunala šopek v enem znesku potem gre za glavni in pomožni material z enotno tarifo.

Če boste računala x krat cvetje, y krat trak, delo,... vse posebej potem bo vsaka postavka imela svojo tarifo.

Razknjiževanje zaloge pri enotnem zračunavanju izdelka pa bo moralo potekati posebej neodvisno od računa.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Mogoče boste lažje presodili, kaj se uvršča in kaj ne v znižano davčno stopnjo (gre samo za blago).

59.d člen
(Dobava lončnic, sadik in rezanega cvetja)
Med blago iz 20. točke Priloge I k ZDDV-1 se uvrščajo okrasne rastline iz tarifnih oznak: 0601, 0602, 0603 in 0604.
Spadajo pod poglavje II, od stani 76 dalje:

Tarifne številke pa se nanašajo na enotno carinsko nomenklaturo, ki jo najdete na tej povezavi:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 894:SL:PDF

lp
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

(uredila sem samo povezavo gospe Slovan)
NATALIC
Novinec
Novinec

hvala za podatke .sem si pogledala in mi je sedaj nekaj bolj jasno
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Zdravo.
Mučim se s knjiženjem inventure.Cvetličarna, davčni zavezanec.Katere podatke potrebujem in na katere konte knjižim.Mi lahko pomagate.
lp
mali007
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mali007 »

Gitara napisal/-a:Zdravo.
Mučim se s knjiženjem inventure.Cvetličarna, davčni zavezanec.Katere podatke potrebujem in na katere konte knjižim.Mi lahko pomagate.
lp
Poglejte v bazi znanja, mislim da se tam kaj najde o popisu.
Odgovori