Šolnina in stroški povezani s študijem, nosilec s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hafler
Novinec
Novinec

Šolnina in stroški povezani s študijem, nosilec s.p.

Odgovor Napisal/-a hafler »

Zdravo,

sem nosilec s.p. in pred kratkim sem se odločil, da izpopolnim svoje znanje z vpisom na dodiplomski študij.
Študij je nepostredno povezan z mojo dejavnostjo. Vpisan sem kot izredni študent.
Šolnino sem že plačal (iz svojega žepa) in sicer za cel letnik, torej od 1.10.2009 do 31.09.2010.

Iz forumov sem razbral, da se študij v dejavnosti načeloma lahko uveljavlja kot strošek.
Kako je v tem primeru, ko sem sam nosilec s.p. in sem šolnino že plačal.
Ali mi gre kaj v boniteto, v primeru, da uveljavljam stroške šolnine in ali lahko uveljavljam tudi stroške vsakodnevnega prevoza na fakulteto (s privatnim avtom)?

Hvala
lp
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Re: Šolnina in stroški povezani s študijem, nosilec s.p.

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Stroške šolnine lahko uveljavljate kot strošek in sicer od okt.-dec.09 za leto 2009, ostale za leto 2010 daste na konto 190-kratkr.odloženi stroški oz.odhodki. Za prevoze na študij si naredite obračun potnih stroškov in si prav tako daste v stroške.
lp Sonja
majk
Novinec
Novinec

Re: Šolnina in stroški povezani s študijem, nosilec s.p.

Odgovor Napisal/-a majk »

Pozdravljeni,

Z 5.1.2010 sem odprla lasten s.p. in me zanima ali lahko lahko uveljavljam šolnino za podiplomski študij (znanstveni magestrerij - management) za celotno šolsko leto. Se pravi od oktobra '09 do junija '10. Znesek namreč plačujem v 5 obrokih (največji znesek 1.800 pa je ravno v prvih dveh obrokih). Prav tako pa me zanima ali naj položnice od študija prenesem na firmo.

hvala in lp,
Odgovori