OBRAČUN MALICE IN PREVOZNIH STROŠKOV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ursa2
Nov član
Nov član

OBRAČUN MALICE IN PREVOZNIH STROŠKOV

Odgovor Napisal/-a ursa2 »

Pozdravljeni.

Sem popolna začetnica. S.p., ja nimam še niti eno leto, pa še račune si vodim po enostavnem knjigovodstvu. Nimam zaposlenih.

:? Imam pa vprašanje, ki se bo morda zdelo računovodjem smešno, meni kot laiku pa povzroča težave.

Vsak mesec sem si obračunavala potne stroške in malico, vendar pa nisem tega denarja nakazovala iz računa s.p.-ja na svoj osebni tekoči račun, saj se mi to ni zdelo smiselno. Pač dvignila sem denar iz računa s.p-ja, ko sem ga potrebovala. Je to pravilno ? Bi si morala denar za malico in potne stroške vsak mesec nakazovati na osebni račun? Ali so zdaj ti obračuni malice in potnih stroškov neveljavni ?

Pa še nekaj. Ko mi bo DURS obračunal dohodnino kot fizični osebi, kako bo vključil moje dohodke od s.p. ja v mojo osebno dohodnino?
Bom morala plačati davek tudi na potne stroške in malico ? Ali pa se v osnovo šteje samo čisti dobiček mojega s.p.?

SEM ČISTI ZAČETNIK; PROSIM POMAGAJTE MI !!!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: OBRAČUN MALICE IN PREVOZNIH STROŠKOV

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kar se tiče dvigovanja oziroma izplačevanja potnih stroškov ne delate nič narobe. Ker kot s.p. prosto razpolagate z denarnimi sredstvi, si potne stroške le obračunate. Voditi mroate knjigo pretokov in odtokov, kjer beležite dvige in pologe z in na TRR s.p.-ja.

Ko boste oddali davčni obračun za s.p., bo s tem ta vključen v osebno dohodnino.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori