KNJIŽENJE NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tibaut
Računovodja
Računovodja

KNJIŽENJE NUJNO

Odgovor Napisal/-a tibaut »

Čisto knjigovdosko vprašanje, res ne vem kako narediti. Namreč l. 2oo2 smo knjižili račun na skladišče in dobav. in takrat smo tudi račun plačali. Zdaj pa smo to blago nesli na os, vse sem prav naredila, vendar kako naj zaprem letos dobav. se pravi konto 22oo, ker je rčaun bil že knjižen in plačan l. 2oo2, zdaj pa sem ga morala še enkrat knjižiti, ker sem znesek stornirala na skaldišču in knjižila blago na osnov.sredstva, protipostavko pa seveda na dobavitelje, se pravi dejasnko nismo temu dobavitelju dolžni, le kako zapreti zdaj ga kateri protikonto? v breme 041, v dobro 220, v breme 220 in kam v dobro???
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Ni prav, da ste račun ponovno knjižili na 220, ker vi dobavitelju niste več nič dolžni. Mi v takem primeru knjižimo na 960-na rezervacije.
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Storno na skladišču 6 ali 3 ina breme na 041. Ne vem v čem, je dilema.
lp
tibaut
Računovodja
Računovodja

prej 22o v dobro in 66o v breme ter 220 v breme in 1100 v dobro
zdaj v pomožni knjigi zmanjšali prevzem in to gre avtomatsko v glav.knjigo in glav. knjiga 040 in kateri protikonto?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot je omenil Sova. Nobena druga knjižba ni potrebna. Če ste že kaj "doštrikali", to "odštrikate", oziroma, karkoli ste knjižili, stornirajte.

Če pomislite, se v odnosu do dobaviteljev s prenosom ni nič zgodilo. To vpliva le na zaloge (se zmanjšajo) in na OS (se povečajo). V tem smislu (na kaj vpliva dogodek) razmišljajte in bo vse lažje.

Pozdrav, Mirko
tibaut
Računovodja
Računovodja

ja vendar je problem ker moram zmanjšati zalogo v prevzemih v poslovanju-to pa gre direktno v glavno knjigo
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Po izvedenih vknjižbah, ki ste jih navedli nazečetki in če ste že uporabljali kto 220 vam ne manjka vknjižba v dobro ampak vam manjka vknjižba na 660 v breme storno. Še enkrat
b d b
041/220 220
-660
Upam,da sedaj razumete.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Normalno, da se knjižba pozna tudi v glavni knjigi, če ste že v pomožni zmanjšali zalogo in dali v register OS, to prikažete tudi b glavni knjigi.

Zmanjša se zaloga (v razredu 3 ali 6) in poveča 040. Vse ostalo ni potrebno.

Mirko
Odgovori