prodaja podjetja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gorgonzola1
Začetnik
Začetnik

prodaja podjetja

Odgovor Napisal/-a gorgonzola1 »

Imela sem ustanovljen d.o.o., ker pa sem se potem zaposlila, sem to podjetje prodala. Osnovni kapital je sicer bil 7.500 EUR, vendar sem podjetje prodala za nekaj 100 EUR. Ali moram za to prodajo vložiti kakšno napoved? Ali moram ob prodaji narediti kakšne bilance?
dacer
Računovodja
Računovodja

Re: prodaja podjetja

Odgovor Napisal/-a dacer »

Če niste bila lastnik 20 let, morate vložiti napoved za odmero dohodnine od odsvojitve........ do 28.02. za preteklo leto.
Bilance je dolžna narediti pravna oseba (d.o.o.), kar niam nobene veze z spremembo lastništva.
lp
gorgonzola1
Začetnik
Začetnik

Kot razumem, se smatra da sem imela kapitalski dobiček, sem našla en članek, kjer piše ,da se obdavči razlika med vrednostjo ob pridotvi in vrednostjo ob odsvojitvi. Sedaj me pa zanima: ko sem ustanovila kapital, sem vplačala 7.500 EUR, ki sem jih seveda takoj dvignila, tako da je račun prazen. Podjetje sem prodala recimo za 200 EUR. Koliko je sedaj dobiček od odstvojitve???
gorgonzola1
Začetnik
Začetnik

prosim pomagajte mi, ker se mi res ne sanja, od česa bom zdaj plačala davek??
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Dobiček od prodaje kapitala je razlika med: prodajno vrednostjo kapitala (200) in nabavno vrednostjo kapitala (7.500). Sicer nimate osnove za davek, vendar morate kljub temu vložiti napoved. Več o tem na povezavi.

Povezava na navodila:
http://www.durs.gov.si/si/splosno/cns/n ... 04f0cdaa9/

lp
Odgovori