Ali lahko kdo potrdi, da po starem ZDDV-1 račun za gostinske storitve opravljene v tujini (npr. Hrvaška) ni bil predmet samoobdavčitve in ni šel v DDV-O?
Kaj storiti v primeru, da je bila po zmoti opravljena samoobdavčitev na plačan znesek, hkrati pa znesek DDV ni bil odbit, ker je šlo za reprezentanco?
hvala in lp
Račun za gostinske storitve - tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Račun za gostinske storitve - tujina
Pozdravljeni,
res je.
Lahko naredite popravek DDV-O.
lp
res je.
Lahko naredite popravek DDV-O.
lp
hvala za odgovor. pa vendarle...
Preko e-davkov popravek DDV-O za julij 2009 ni več možen.
Ali se lahko poravljen julijski obračun odda kot priloga decembrskemu? Ker gre za preveč plačane dajatve, predvidevam, da ni potrebno oddati priloge 4 za samoprijavo?
Ali se v primeru, da takšne napake ne odpraviš,:
- šteje to kot davčni prekršek po 140.členu ZDDV-1 (4. ne obračuna ali nepravilno obračuna DDV za predpisano davčno obdobje), čeprav ne gre v škodo države?
- je treba to potem knjižiti med davčno nepriznane stroške?
lp
Preko e-davkov popravek DDV-O za julij 2009 ni več možen.
Ali se lahko poravljen julijski obračun odda kot priloga decembrskemu? Ker gre za preveč plačane dajatve, predvidevam, da ni potrebno oddati priloge 4 za samoprijavo?
Ali se v primeru, da takšne napake ne odpraviš,:
- šteje to kot davčni prekršek po 140.členu ZDDV-1 (4. ne obračuna ali nepravilno obračuna DDV za predpisano davčno obdobje), čeprav ne gre v škodo države?
- je treba to potem knjižiti med davčno nepriznane stroške?
lp
če je znesek majhen jaz nebi kompliciral.
Če bi pa radi imeli čisto vest, naredite popravek v 12/2009.
Jaz sem imel primer, ko smo pozabili narediti samoobdavčitev, pa so mi na Dursu rekli da naj ne komliciram z samoprijavo. V kasnejšem obdobju sem prikazal oboje, plačal zamudne obresti in jim kot prilogo poslal dopis o napaki.
lp
Če bi pa radi imeli čisto vest, naredite popravek v 12/2009.
Jaz sem imel primer, ko smo pozabili narediti samoobdavčitev, pa so mi na Dursu rekli da naj ne komliciram z samoprijavo. V kasnejšem obdobju sem prikazal oboje, plačal zamudne obresti in jim kot prilogo poslal dopis o napaki.
lp