PLAČILO ZA S.P. NA TRR

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
inika
Računovodja
Računovodja

PLAČILO ZA S.P. NA TRR

Odgovor Napisal/-a inika »

Pred seboj imam prejeto fakturo za opravljeno storitev od s.p..
Faktura je ročno izpisana na obrazcu DZS.Navedena je številka TRR na katerega naj se izvrši plačilo; ko pa to številko preverjam po ibonu, ugotavljam, da številka na fakturi ni enaka številki v ibonu za ta s.p.Prav tako ugotavljam, da ima s.p. TRR v blokadi že več kot leto dni.
Zanima me, ali smo pri plačevanju faktur kot d.o.o. dolžni preverjati številke trr na katere plačujemo ( so navedene na prejetih fakturah); oziroma kašne so sankcije, če tega ne storimo-zakonodaja?? :sjezen:
Lepo prosim za mnenja!
inka
inika
Računovodja
Računovodja

Re: PLAČILO ZA S.P. NA TRR

Odgovor Napisal/-a inika »

Resnično iskreno prosim za izkušnje; saj vsi plačujete fakture, a ne !? :spomezik:
inka
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Če se meni to zgodi, izstavitelja obvestim, da naveden TRR ni pravi.
je pa res, da takega primera, ko izstavitelj "najbrž goljufa" :lol: še nisem imela. Šlo je v glavnem za napako pri pisanju ipd.
Lep dan, Monika.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ena izmed razlag bi bila, da gre za prilagoditev razumevanja, da lahko s.p. prosto razpolaga z denarnimi sredstvi v smislu poenostavljanja poslovanja. Vendar osebno v to ne verjamem. Bolj se nagibam k temu, da gre za preprečevanje "odblokiranja" računa s.p.-ja.

Če pogledam še iz izplačevalske strani pa je očitno, da gre za nakazilo fizični osebi. Dejstvo, da je omenjen račun, bi lahko razumeli le kot prikrivanje dejstva in poraja se mi tudi dvom v "originalnost" istavljenega računa.

Mogoče malce preveč dvomov... :?: :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori