Poročanje RP ali ne
Moderator: Mirko Zbačnik
Poročanje RP ali ne
Mi smo sicer podjetje, ki se ravno ne ukvarja s storitvami, imamo pa cca. 6 računov na mesec za EU, katere vsebujejo prefakturiranje prevozov, reklamacijske storitve ter kot dobropis marketinške storitve (provizijo). Res ne vem, ali te storitve zapadejo v rekapitulacijsko poročilo ter kateri člen bi morala navesti na računih. Lepo prosim za pomoč.
Lp,
Sandra
Lp,
Sandra
*Sandra*
Re: Poročanje RP ali ne
V RP poročate storitve, ki so 25/1 čl. ZDDV-1 obdavčene v državi članici vašega naročnika.
Prevozi - načeloma da
reklamacijske storitve (kakšne ?)
dobropis?? kdo ga izstavi?
lp
Prevozi - načeloma da
reklamacijske storitve (kakšne ?)
dobropis?? kdo ga izstavi?
lp
Reklamacijske storitve - serivsne storitve
Dobropis izstavimo mi, kot neka prodajna pomoč, marketing,...
Hvala za odgovor, se že dva tedna mučim okrog tega, pa mi nikakor ni jasno
Dobropis izstavimo mi, kot neka prodajna pomoč, marketing,...
Hvala za odgovor, se že dva tedna mučim okrog tega, pa mi nikakor ni jasno
*Sandra*
servis na premičninah 25/1 čl - RP
dobropis pa je navadno izstavljen na podlagi računa in se veže na ta račun. Če vas prav razumem vam poslovni parter nudi storitve marketinga,.... On opravlja storitve in naj bi vam jih tudi zaračunal. Potem takem ste vi naročnik in je storitev obdavčena v SLO.
Svetujem vam, da v primeru, da nimate osnove(računa) na katerega bi izstavili dobropis, poslovni partner izstavi račun vam!
Govorimo skozi o davčnem zavezancu.
lp
dobropis pa je navadno izstavljen na podlagi računa in se veže na ta račun. Če vas prav razumem vam poslovni parter nudi storitve marketinga,.... On opravlja storitve in naj bi vam jih tudi zaračunal. Potem takem ste vi naročnik in je storitev obdavčena v SLO.
Svetujem vam, da v primeru, da nimate osnove(računa) na katerega bi izstavili dobropis, poslovni partner izstavi račun vam!
Govorimo skozi o davčnem zavezancu.
lp
Glede marketinških storitev je takole: naš kupec strojev (diler) za nas dejansko preprodaja stroje in za to mu mi izdamo dobropis za nekakšno provizijo pri prodaji.
*Sandra*
Torej mu date "popust" na stroje. 
Ja dejansko bi lahko bilo tako, ampak se dobripis izda kot nekakšna provizija za prodajo. Torej, ali je to predmet RP?
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
*Sandra*
Po moje da. V RP prikažete znesek blaga, znesek pa storitev pa v minus.
lp
lp