Potrdilo o višini plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
poli1982
Novinec
Novinec

Potrdilo o višini plače

Odgovor Napisal/-a poli1982 »

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje v zvezi s tem potrdilom o višini plače, ki ga je potrebno predložiti Zavodu za zaposlovanje.

Primer je sicer takšen, da je delavec bil v zadnjih 12 mesecih najprej zaposlen preko s.p. , nato pa se je s.p. preoblikoval v d.o.o. Torej rabi dve potrdili o višini plače? Problem pa je še v tem, da je bil presečen dan tako ponesrečeno določen, da je bil v enem mesecu za 19 dni zaposlen pri s.p., za en dan pa v d.o.o.. Zanima me kako naj sedaj izpolnim za ta mesec potrdili, saj je za tisti en dan prejel nekaj manj kot 30€ bruto plače?

Hvala vnaprej za odgovor.

Lep pozdrav

p.
koland
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Potrdilo o višini plače

Odgovor Napisal/-a koland »

živijo,

po mojem se izda dve potrdili, za s.p. posebej, za d.o.o. posebej. pa saj je vse poknjiženo ločeno in tudi plačilne liste imate, tako, da bo to kar hitro narejeno.
če nimam prav, naj se kdo javi.

lp, koland
tina*
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tina* »

Jaz bi tudi rekla, da se da dve ločeni potrdili.
poli1982
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a poli1982 »

Zdravo,

hvala za odgovore. Torej napišem dve potrdili in mu za tisti en dan, ko je že bil zaposlen na d.o.o. pač napišem, da je prejel 30,00 bruto plače za tisti mesec. Če prav razumem?

lp

p.
koland
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a koland »

ja. kar je prejel iz s.p., je prejel iz s.p.. kar pa je prejel iz d.o.o., je prejel iz d.o.o.. taki podatki bodo tudi v m4 za pokojninsko in tudi v dohodnini. tako je tudi oddano preko e-davkov. tako, da mislim, da je to, to.

lp, koland
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Dve potrdili je potrebno napisat, ker sta dva različna delodajalca. Od vsakega delodajalca se dobi potrdilo za čas, ko je bil v delovnem razmerju pri dotičnemu.

LP, Lejla
Odgovori