Pozdravljeni !
Mi lahko poveste, kako slov.davčni zavez.prevoznik z ident.št. napiše račun za prevoz iz Madžarske (začetek prevoza) v Slovenijo (konec prevoza). Naročnik prevoza je Hrvat.
Hvala in lp.
Prevoz
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Prevoz
V kolikor ne gre za oproščen prevoz, morate za del poti po Sloveniji obračunati DDV. Za ostali del prevoza pa je kraj obdavčitve na Hrvaškem(če je naročnik davčni zavezanec).
lp
lp
Deli se samo pri prevozu potnikov,če gre za prevoz blaga, pa se obdavči oz.neobdavči za celo pot na enak način.
Pozdravljeni!
Evo, sem že zvedla nekaj novega
. Na seminarjih sem slišala , da se deli obračun DDV pa sem preslišala, da pri prevozu potnikov .Sicer tega še ne potrebujem, ampak mogoče kdaj bom. Še vseeno ne vem, kako napisati račun Hrvatu, od katerega imam davčno št.
Evo, sem že zvedla nekaj novega
Po moje ni samo za potnike. PZDDV v 29. čl. v drugi alineji določa, da je kraj opravljenih storitev prevoza blaga, ki bi bil v skladu z 25/1 zunaj skupnosti (naročnik hrvat), v Sloveniji, če je prevoz ali del prevoza blaga dejansko opravljen v Sloveniji, PRI ČEMER SE UPOŠTEVA PREVOŽENA RAZDALJA.
Jaz bi račun delil na prevoz po SLO+DDV in ostali prevoz (brez DDV).
lp
Jaz bi račun delil na prevoz po SLO+DDV in ostali prevoz (brez DDV).
lp
na seminarju je bilo res izrecno povdarjeno, da se deli le pri prevozu potnikov! in da je z blagom tu mišljeno blago, ki "spremlja" potnike.
Mene to sicer ni izrecno zanimalo, ker me ne zadeva, vendar sem si zapomnila, ker je tudi mene zmedla beseda "prevoz blaga", potem pa velja le za potnike...
Naj še kdo pove.
Mene to sicer ni izrecno zanimalo, ker me ne zadeva, vendar sem si zapomnila, ker je tudi mene zmedla beseda "prevoz blaga", potem pa velja le za potnike...
Naj še kdo pove.