Pozdravljeni!
Ali mi lahko nekdo odgovori:
V garancijskem roku se je pokvaril dobavljen in vgrajen material in nadomestili smo ga z novim. Ali je potrebno za tega - novega, ki smo ga vzeli iz zaloge, obračunati in odvesti DDV (nismo ga ponovno zaračunali) ?
Hvala za odgovor!
ZALOGA MATERIALA - DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
febo
Re: ZALOGA MATERIALA - DDV
Popravilo in vgradnja delov v garancijskem roku se ne smatra za dobavo blaga. Zato se DDV ne obračuna.
Lp
Lp
tudi jaz imam vprašanje, ali zalogo materiala vodim po nabavnih cenah brez ddv,smo namreč pred kratkim postali zavezanci in se še mal lovim z vsemi pravilniki in pravili.Hvala za odgovor
kakšno dejavnost opravljate? če imate trgovino na drobno, se vodi po prodajni, inventura pa mora biti po nabavni in prodajni, razvidna pa mora biti tudi marža in ddv. voditi morate tudi trgovsko evidenco. v bilanco pa gre po nabavni vrednosti. če ste trgovina na debelo ali gostinec, pa se vodi po nabavni vrednosti. tudi trgovina na debelo mora voditi trgovsko evidenco. gostinec pa mora delati inventuro vsak konec meseca.
lp, koland
lp, koland
IMAMO GOSTINSKO DEJAVNOST IN SMO POSTALI ZAVEZANCI ZA DDV. ČE VAS PRAV RAZUMEM VODIM ZALOGO MATERIALA PO NABAVNI Z DDV? KER GRE ZA PREPROSTO GOSTINSKO DEJAVNOST ZAENKRAT VODIMO ŠE ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO IN PRAV ZATO IMAM NEKOLIKO TEŽAV,SAJ SEM SE UČILA SAMO DVOSTAVNEGA.HVALA ZA VAŠ ODGOVOR
po nabavni brez ddv odkar ste zavezanci za ddv, če pa od začetka niste bili za tisti čas po nabavni z ddv-jem.
naj še kdo potrdi, prosim, naty, slovan
lp, koland
naj še kdo potrdi, prosim, naty, slovan
lp, koland
-
febo
Gostinci vodijo zaloge po nabavni vrednosti. Če niso zavezanci za DDV, nabavna rednost je vrednost blaga z DDV. Če so zavezanci za DDV, nabavna vrednost je vrednost blaga brez DDV.
Lp
Lp