Potrebno bo oddajati navedeni obrazec - obvestilo pričetku opravljanja dobav po 76.a členu ZDDV-1. Vredu, razumem, v 30 dneh po prvi oddaji ga je treba oddati.
Nadalje pa je določeno, da davčni zavezanec, ki preneha opravljati take dobave, ponovna odda obvestilo. Sedaj me pa zanima, kdaj se šteje, da preneha? recimo se zna zgoditi, da ima recimo v januarju tako dobavo, potem pa nekaj mesecev nič, ker vnaprej pač ne ven, kdaj bo spet taka dobava - lahko da je več ne bo.... ni mi čisto jasno, kaj je mišljeno s prenehanjem (ker edino logično prenehanje mi je, ko zapre podjetje, takrat se pa itak vse zapre in obvestilo ni potrebno). Ali se komu kaj sanja?
Obrazec PD-Obv
Moderator: Mirko Zbačnik
Obrazec PD-Obv
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: Obrazec PD-Obv
Lahko že ob prijavi začetka tudi navedeš, kdaj bo konec, ali pa kasneje,kardar predvidevaš,da ne bo več takih storitev.Kasneje se lahko spet prijaviš in spet odjaviš...pač po predvidevanjih,poljubno kolikokrat.
Jaz bi pa nekaj drugega vprašala: ali ni biolo rečeno, da bo dostop do tega obrazca Durs avtomatsko omogočil vsem in ne bo treba posebej zaprositi za dovoljenje- sedaj namreč niammo dostopado tega obrazca?
IN če je (oz.ker je) nujno zaprositi za dostop do njega, v kolikem času ti ga sprostijo?
Jaz bi pa nekaj drugega vprašala: ali ni biolo rečeno, da bo dostop do tega obrazca Durs avtomatsko omogočil vsem in ne bo treba posebej zaprositi za dovoljenje- sedaj namreč niammo dostopado tega obrazca?
IN če je (oz.ker je) nujno zaprositi za dostop do njega, v kolikem času ti ga sprostijo?
Re: Obrazec PD-Obv
Uni, ravno danes sem brala, da je potrebno za nove obrazce, med katerimi je tudi PD-Obv in PD-O, poslati novo pooblastilo, ki je predvideno samo za novosti
res ne vem čemu je to potrebno....
Naty