Microsoft Office paketi - Home edition ali Small Business

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
suzies
Novinec
Novinec

Microsoft Office paketi - Home edition ali Small Business

Odgovor Napisal/-a suzies »

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, na katerega upam, mi boste pomagali odgovoriti.

Pred kratkim smo ustanovili d.o.o. z izobraževalno dejavnostjo. Sedaj kupujemo prenosni računalnik na račun firme in k temu primerno licenčno programsko opremo. Prodajalec nas želi prepričati, da moramo nujno kupiti Microsoft Office for Small Business, ker smo pač podjetje - baje ta paket lahko inštaliraš na samo en računalnik. Mi bi želeli kupiti osnovni paket Home edition ali STAndard, ki sta veliko cenejša in vsaj Home edition lahko inštaliraš na do 3 računalnike.

Bojda bi lahko dobili kazen, če bi uporabljali Home Edition. Meni se to zdi nesmisel, kolikor razumem je pomembno samo to, da je program licenčen in ne črna kopija. Ker nenazadnje bi lahko mi uporabljali tudi paket Open Office, ki je identičen Microsoftovemu izdelku, le s to razliko, da je zastonj in dostopen vsem. Naj omenim samo še to, da recimo tudi Outlooka ne rabiva, saj imamo dostop do elektronske pošte preko spleta, če pa bi že želeli poštni predal na računalniku, bi uporabljali Mozillin Thunderbird, ki je zopet ZASTONJ.

Prosim za kak pameten odgovor.;) in razlago. Sedaj je malo prepozno, vendar bom v ponedeljek poskusila dobiti kakšno informacijo na DURS oz. če mi lahko morda kdo od vas svetuje, na koga naj se s tem vprašanjem obrnem.

Prijeten in predvsem sončen vikend vam želim!
Odgovori