ddv po novem

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
irenatom
Začetnik
Začetnik

ddv po novem

Odgovor Napisal/-a irenatom »

Pozdravljeni,

tale novi zakon je prišel ravno v nepravem času. Imamo eno vprašanje, smo elektro-telekomunkacijsko podjetje, se pravi da spadamo v kategorijo gradbeništva in začeli bomo z izstavljanjem faktur za leto 2010 in si še vedno nismo čisto na jasnem;

1.ali je obvezno prikazati material in storitev posebej?
2. če je glavnina na materialu se pri storitvi prišteje DDV?
3. ali je potrebno čisto specificirati material in s tem voditi zalogo, ki je minimalna?

prosim za pomoč, ker dobivamo iz vseh strani drugačne odgovore

hvala in lep dan
Irena
irenatom
Začetnik
Začetnik

Re: ddv po novem

a mi res nihče ne zna pomagati?

se mi je pa pojavil nov problem in sicer za večjega telekomu.podjetje prodajamo storitve za njih, se pravi, da pobiramo soglasja od fizičnih strank, ki želijo imeti priklop na optično omrežje in naredimo z njimi pogodbo. Kako to stroritev obračunovamo, sicer ni gradbena, je bolj posredniška in ko stranko mi priključimo ne izstavljamo račune, temveč podjetje za katerega opravljamo storitev??

prosim za pomoč

hvala
Irena
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

normalno obračunate DDV.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
irenatom
Začetnik
Začetnik

hvala za odgovor, ali mi morda znate odgovoriti na prvo zastavljena vprašanja???

lp
Hanna1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Hanna1 »

Vprašanje v zvezi z RP-O...

Če si pravilno razlagam, bomo morali RP-O za zadnji kvartal oddati do 10.2.2010. Nato pa v istem mesecu oz. do 26.02.2010 oddati RP-O še za januar 2010? Torej dva v istem mesecu?

Hvala že vnaprej.
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Če mislite, da vas bo februarja basalo s časom, ni nič narobe, če rp-o za zadnji kvartal za 2009 oddaste že danes. Saj DDV-o za december boste najbrž tudi in potem je stvar že več ali manj znana.
Lep dan, Monika.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nekaj me zanima; :roll:

Za stranke, ki bodo uporabile ob izdaji računa za gradbene storitve moramo DURS prek e-davkov obvestit o pričetku te dejavnsoti. Kako je s tem, bo potrebno novo pooblastilo tranke...., kakšen je postopek, bo potrebno pooblastilo tudi za oddajo poročila poročila o dobavah (46. člen)?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sem že našel pooblastilo "novosti" - in ukrepal, verjetno je to potrebno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MIROSLAV1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MIROSLAV1 »

zanima me kakšno pooblastilo in kje ste to našel
majda_p
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a majda_p »

Gre za prenos blaga v drugo državo članico(Avstrijo), ki na tem blagu opravi storitev. Blago se potem vrne nazaj v Slovenijo. Za to storitev nam izvajalec storitve pošlje račun. Kako ga pravilno evidentiram v knjigah in obračunu DDV?
Hvala za pomoč.
lp
Odgovori