Račun ter malice
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun ter malice
Imam eno vprašanje. V mesecu marcu, juliju in septembru smo plačali avanse za en stroj, sedaj v oktobru pa smo dobili celoten račun. Jaz sem avanse knjižila samo v davčno knjigo in si odbila DDV, zanima me pa, kako poknjižim račun, ki smo ga prejeli.Pa še nekaj. V podjetju imamo organizirano malico in vsak mesec dobimo račun. Zanima me, kako ga poknjižiti.
Ja - brez panike, saj ste ob enih šele vprašala. Še skoraj za vsakega se je našlo kakšno mnenje pa se bo tudi za vas. Malo heca.
Če bi hoteli delati točno po predpisih, bi morali knjižiti tudi avanse na konto 130. Zdaj ko ste dobili račun pa terjatve za avanse zaprete in knjižite dobavitelje in strošek ali osnovno sredstvo.
Za malico konto 473 in 220.
Odprite si analitiko.
Če boste več razmišlajla kam knjižit vam bo to še v veselje.
Lep dan. Sanja
Če bi hoteli delati točno po predpisih, bi morali knjižiti tudi avanse na konto 130. Zdaj ko ste dobili račun pa terjatve za avanse zaprete in knjižite dobavitelje in strošek ali osnovno sredstvo.
Za malico konto 473 in 220.
Odprite si analitiko.
Če boste več razmišlajla kam knjižit vam bo to še v veselje.
Lep dan. Sanja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kaj je pa bila protipostavka za plačilo avansa žiro računu?! Vsekakor bi to bil avans za osnovna sredstva, ki bi ga zaprli. Kako ste pa poknjižili avansni DDV? Nehote ste se izognili še eni zoprni knjižbi:twisted:.
Brskam po spominu (v svoji buči) in dozdeva semi, da bi to bil lahko isti konto kot terenski dodatek. Delavci verjetno ne dobijo regresa za malico.
Zimski pozdrav, Mirko:):???::oops::D:mrgreen:8-):mad::roll:
Brskam po spominu (v svoji buči) in dozdeva semi, da bi to bil lahko isti konto kot terenski dodatek. Delavci verjetno ne dobijo regresa za malico.
Zimski pozdrav, Mirko:):???::oops::D:mrgreen:8-):mad::roll: