Pozdravljeni
Naslednji mesec mi poteče zaposlitev za določen čas. Z delodajalcem sva sicer dogovorjena, da me bo po novem zaposlil za nedoločen čas, obenem pa mi je predlagal naj razmislim, če bi se mi namesto tega bolj izplačalo odpreti lastno podjetje (s.p.). Bojda naj bi jaz na tak način lahko zaslužil več ob nespremenjenih odhodkih delodajalca.
Sedaj dobim cca 1000€ mesečno. Če bi odprl s.p. bi mi on menda nakazal cca 1500€. Ker pa sem na tem področju precejšen analfabet, se mi niti sanja ne koliko bi mi po poplačilu vseh možnih dajatev in prispevkov na koncu ostalo od teh 1500€.
Kateri sploh so ti izdatki in kolikšna je višina?
Ali so variabilni? (Rad bi namreč plačeval čim manj, ker sem tik pred nakupom nepremičnine in mi prav pride vsak cent.)
Če vam odgovor vzame preveč časa, bi prosil le, da mi svetujete kje bi se lahko podrobno pozanimal o teh zadevah.
Lep pozdrav
S.p ali zaposlitev za nedoločen čas?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: S.p ali zaposlitev za nedoločen čas?
minimalni prispevki za zavezanca so trenutno 228,23eur. Izračunati morate še ostale
stroške, ki jih boste v primeru svojega s.p. morali kriti sami (prevoz, prehrana...)
in verjetno tudi računovodstva. Ne vem, če bi vam ob prihodku 1.500 eur ostalo
1.000 eur "čistega" odvisno koliko imaste ostalih stroškov.
stroške, ki jih boste v primeru svojega s.p. morali kriti sami (prevoz, prehrana...)
in verjetno tudi računovodstva. Ne vem, če bi vam ob prihodku 1.500 eur ostalo
1.000 eur "čistega" odvisno koliko imaste ostalih stroškov.