Razmejitev subvencije pri zsamozaposlenih
Moderator: Mirko Zbačnik
Razmejitev subvencije pri zsamozaposlenih
S.p. dobi subvencijo in do zdaj smo vedno preračunavali, kako in koliko razmejiti glede na to, da je pogodba z Zavodom dve leti in da mora sorazmerni del vračati, če prej zapre. Včeraj pa me kolega šokira. Klical je najprej na Zavod za zaposlovanje in tam so itak rekli, da nič ne vejo da bi bilo potrebno razmejevati. Itak, njim je vseeno. Nakar kliče na davčno. In tudi tam mu gospa reče, da če se podjetnik določi, mu ni potrebno razmejevati, lahko se sam določi, odvisno je za kaj bo porabil, pri razmejevanju pa naj upošteva SRS.
Povejte mi, ali vsi razmejujete, ali imate kakšno mnenje na to temo? Meni je razmejevanje seveda logično glede na SRS, ampak ..... nekaterim podjetnikom paše dati subvencijo v prvo leto, ko še nimajo dobička, drugo leto jim subvencija že lahko dela zgago. In seveda, če mu ''ena gospa'' na davčni reče, da ni treba, ne bo poslušal nobenega računovodje več.....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)