obrazec ddv-0 2010, prejeta storitev iz eu
Moderator: Mirko Zbačnik
obrazec ddv-0 2010, prejeta storitev iz eu
pozdravljeni,
kdo mi lahko pomaga?
kaj, razen 76. a člena še gre v kolone 25, 25 a in 31 a? temu posledično seveda tudi v 41 in 42.
kaj pa v kolone 23 a, 24 a in 32 a? temu posledično seveda tudi v 41 in 42.
jaz sem po starem npr. prejetei račun za storitev italijana knjižila v kolone 25, 31 in 41 (po 20 % sopnji ddv-ja).
hvala in lp, koland
kdo mi lahko pomaga?
kaj, razen 76. a člena še gre v kolone 25, 25 a in 31 a? temu posledično seveda tudi v 41 in 42.
kaj pa v kolone 23 a, 24 a in 32 a? temu posledično seveda tudi v 41 in 42.
jaz sem po starem npr. prejetei račun za storitev italijana knjižila v kolone 25, 31 in 41 (po 20 % sopnji ddv-ja).
hvala in lp, koland
Re: obrazec ddv-0 2010, prejeta storitev iz eu
Pozdravljena, mislim, da vam bo spodnja povezava v veliko pomoč.
http://www.uradni-list.si/files/RS_-200 ... 3-0000.PDF
http://www.uradni-list.si/files/RS_-200 ... 3-0000.PDF
Lep dan, Monika.
hvala, tisto že imam, a me vseeno bega.
23 a, 24 a, 25 in 25 a imajo vsi tudi storitev iz eu, zato res ne vem, kam naj neko storitev iz eu knjižim. jaz bi sicer kar vse storitve iz eu knjižila na 23 a, 24 a in 32 a ter 41 in 42, vendar ne vem, če je prav. rada bi, da mi kdo "po domače" razloži, kako je s tem.
hvala in lp, koland
23 a, 24 a, 25 in 25 a imajo vsi tudi storitev iz eu, zato res ne vem, kam naj neko storitev iz eu knjižim. jaz bi sicer kar vse storitve iz eu knjižila na 23 a, 24 a in 32 a ter 41 in 42, vendar ne vem, če je prav. rada bi, da mi kdo "po domače" razloži, kako je s tem.
hvala in lp, koland
Med 23a in 24a je razlika v % - sem se vpisuje DDV od storitev IZ EU, ki so obdavčene po sedežu naročnika v SLO
Med 25 in 25a je tudi razlika v % - sem pa vpisujete DDV od storitev in blaga iz 3.jih držav pa tudi DDV od storitev in blaga od katerih bi moral izvajalec, ki nima sedeža v SLO obračunati DDV pa ga ne in ga morate vi skladno z 76/3.
lp
Med 25 in 25a je tudi razlika v % - sem pa vpisujete DDV od storitev in blaga iz 3.jih držav pa tudi DDV od storitev in blaga od katerih bi moral izvajalec, ki nima sedeža v SLO obračunati DDV pa ga ne in ga morate vi skladno z 76/3.
lp
hvala, tisto s % že vem, ma drugo mi ni prav jasno.
ali prav razmišljam:
23 a in 24 a gredo prejeti računi za storitev ,ki jo je opravil poslovni partner iz eu
25 in 25 a pa 76. a člen in storitve, ki jih opravijo poslovni partnerji, ki niso v eu
imam prav?
hvala in lp, koland
ali prav razmišljam:
23 a in 24 a gredo prejeti računi za storitev ,ki jo je opravil poslovni partner iz eu
25 in 25 a pa 76. a člen in storitve, ki jih opravijo poslovni partnerji, ki niso v eu
imam prav?
hvala in lp, koland
[quote="koland"]
imam prav?
[/quote]
Sem spadajo še storitve in blago, ki so obdavčene v SLO in bi ddv moral zaračunati tujec, pa ga ne (EU in 3. države). Npr. kupite bago, ki se nahaja v SLO in tudi ostane v SLO, dela na nepremičninah,...
imam prav?
[/quote]
Sem spadajo še storitve in blago, ki so obdavčene v SLO in bi ddv moral zaračunati tujec, pa ga ne (EU in 3. države). Npr. kupite bago, ki se nahaja v SLO in tudi ostane v SLO, dela na nepremičninah,...
pozdravljeni!
mene pa zanima, zakaj se storitev iz eu vpisuje pod 31 in ne pod 32a ?
hvala in lp!
mene pa zanima, zakaj se storitev iz eu vpisuje pod 31 in ne pod 32a ?
hvala in lp!
Ker je kolona 31a namenjena le tistim na katere se "prevali" davek po 76.a členu ("gradbinci") .... nabave iz EU pa to niso
... verjetno je posebej, ker DURS /država lažje preverja te dobave itd itd
lp
... verjetno je posebej, ker DURS /država lažje preverja te dobave itd itd
lp
račun od prevoznika iz eu. Prevoz opravljen relacija hr-slo. Del že zajet v statistični vrednosti pri uvozu.
Po računu knjižim samoobdavčitev, del ki pa je že bil v stat. vrednosti pa med oproščen promet se pravi polje 33.
Po računu knjižim samoobdavčitev, del ki pa je že bil v stat. vrednosti pa med oproščen promet se pravi polje 33.