PREJETO OBVESTILO ZPIZ-a
Moderator: Mirko Zbačnik
PREJETO OBVESTILO ZPIZ-a
Če niste že vsi na vikednu, praznikih...
ali je že kdo ugotovil oz.ali razumete ,kaj pomeni (že pred časom ) prejeto obevstilo ZPIZa:
Izveden je bil drugi nivo logičnih kontrol za paket št. ... , RD...........podpisan dne 17.04.2009 ob 04:23:10, v katerem so bili prejeti podatki kontrolirani še v drugem okolju v povezavi s podatki v drugih evidencah Zavoda. Prosimo, da poročilo o rezultatih te kontrole pregledate v spletni aplikaciji M-4.
Na njihovi strani ne najdem ničesar v zvezi s tem.
ali je že kdo ugotovil oz.ali razumete ,kaj pomeni (že pred časom ) prejeto obevstilo ZPIZa:
Izveden je bil drugi nivo logičnih kontrol za paket št. ... , RD...........podpisan dne 17.04.2009 ob 04:23:10, v katerem so bili prejeti podatki kontrolirani še v drugem okolju v povezavi s podatki v drugih evidencah Zavoda. Prosimo, da poročilo o rezultatih te kontrole pregledate v spletni aplikaciji M-4.
Na njihovi strani ne najdem ničesar v zvezi s tem.
Re: PREJETO OBVESTILO ZPIZ-a
Tudi mi smo že dobili ta obvestila. Ker trenutno nimam direktnega dostopa do strani ZPIZ-a vam samo približno napišem pot do tiskanja obrazca kontrole, v torek če bo potrebno pa bolj natančno. Greste na ZPIZ-ovo stran, na obrazce tam kjer ste jih oddajali, in tam imate podatke o vloženih obrazcih in tam vam piše da se je nekaj dogajalo določenega datuma(ne vem točne vsebine), kliknete na to modro povezavo in imate obrazec o kontroli, na katerem piše, ali se podatki ujemajo ali ne.
Kot sem že zgoraj povedala vam lahko v torek napišem čisto točno.
Kot sem že zgoraj povedala vam lahko v torek napišem čisto točno.
Pozdravljeni,
greste v aplikacijo M4 ta ko ste oddajali podatke
-kliknete poslani paketi (na levi strani piše)
-potem pa kliknete na tisti moder napis obdela dne tega in tega in vam napiše vse o izvedeni kontroli
Lp Darija
greste v aplikacijo M4 ta ko ste oddajali podatke
-kliknete poslani paketi (na levi strani piše)
-potem pa kliknete na tisti moder napis obdela dne tega in tega in vam napiše vse o izvedeni kontroli
Lp Darija
In kje je BISTVO tega početja na njihovi www?
A da ugotoviš, če je vse v redu z zadevami, ki si jih oddal njim do 30.4.?

A da ugotoviš, če je vse v redu z zadevami, ki si jih oddal njim do 30.4.?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Kocka,hvala za odgovor-oziroma obema.
Vendar pa po navodilih nobenega od vaju nikakor ne pridem do podatkov- nikjer na levi Poslani paketi...
oz.se sploh ne morem prijaviti v aplikacijo-se je potrebno???
Vljudno prosim za pomoč-od začetka,laično,ker ne vidim teh povezav...
Pa brez zamere.
Vendar pa po navodilih nobenega od vaju nikakor ne pridem do podatkov- nikjer na levi Poslani paketi...
oz.se sploh ne morem prijaviti v aplikacijo-se je potrebno???
Vljudno prosim za pomoč-od začetka,laično,ker ne vidim teh povezav...
Pa brez zamere.
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Na spletni strani ZPIZ-a ste oddali obrazce M4/M8, drugače tako ni šlo. Sedaj se ponovno prijative na to aplikacijo, kot obstoječi uporabnik( kliknete na okenve "vstopi" pod "vstop za obstoječe uporabnike).Mogoče boste potrebovali geslo, ki ga imate še od prvič. Pridete v meni "pregled paketov M-4" in na levi strani iz menija izberete "pregled paketov" (zadnja opcija). Pokažejo se vam "odprti paketi" in "posalni paketi". Na desni strani imate pod Aktivnosti napisan status paketa z modro barvo. Kliknete na to besedilo in boste izvedeli ali so podatki, ki srte jim jih poslali v redu ali ne. Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
LP
LP
Ribica, hvala.
niste zakomlicirali vi,ampak jaz...
Že ko grem na njihovo stran zpiz.si, ne vem,kaj naj na levi izberem iz menija: obrazci, navodila za m-4...?nič ustreznega ne vidim.
niste zakomlicirali vi,ampak jaz...
Že ko grem na njihovo stran zpiz.si, ne vem,kaj naj na levi izberem iz menija: obrazci, navodila za m-4...?nič ustreznega ne vidim.
Pozdravljeni, najbolje je da odtipkate direktni naslov ki je http://m4.zpiz.si in prišli bode do vpisa kjer piše vstopi in tam pritisnite in ste not v programu
LP Darija
LP Darija
Res imam težave s tem: ko sem se hotela prijaviti kot registriran uporabnik(in ker ni šlo,kasneje še kot nov uporabnik) in sem vnesla reg.št.podjetja, avtorizacijsko kodo, ki smo jo lani dobili, in soatle podatke, mi javi, da je bila koda uporabljena 17.04.2009.
Poleg tega sem na kodi našla podatek,da je veljavna od 3111.2009 do 30.4.2009.
Tako da na ta način ne morem do podatkov,drugega pa ne poznam.
To torej pomeni, da bomo za posrdeovanje podatkov zpizu za 2009 dobili nove kode?
P aše to: medtem mi je potekla pravica uporabe digitalnega certifikata za podpisovanje in imam novega-je morda to vzrok težav dostopa do pregleda podatkov?
Hvala in LP
Poleg tega sem na kodi našla podatek,da je veljavna od 3111.2009 do 30.4.2009.
Tako da na ta način ne morem do podatkov,drugega pa ne poznam.
To torej pomeni, da bomo za posrdeovanje podatkov zpizu za 2009 dobili nove kode?
P aše to: medtem mi je potekla pravica uporabe digitalnega certifikata za podpisovanje in imam novega-je morda to vzrok težav dostopa do pregleda podatkov?
Hvala in LP