1. Ko oddam obrazec za prispevke za študenta, moram seveda vpisati osnovo, od katere se obračuna prispevke za zdravstveno zavarovanje. Kako pa izračunati to osnovo za leto 2010?
2. Študentu, ki ga nihče ne uveljavlja kot vzdrževanega člana, lahko normalno upoštevam splošno olajšavo?
Študent s.p. in prispevki v 2010
Moderator: Mirko Zbačnik
Študent s.p. in prispevki v 2010
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: Študent s.p. in prispevki v 2010
1) dokler ne odda davčnega obračuna tudi za plačilo prispevka za zdravstveno zavarovanje (študenta z šifro zavarovanja 104) velja še pretekla osnova: minimalna plača. Za naprej pa isto kot pri "normalnih" sp.-jih: razlika med davčnimi prihodki in davčnimi odhodki + prispevek za zravstveno zavarovanje. Pavšalni prispevek za PIZ ne bi vključevala v to osnovo, ker ne spada med obvezne prispevke za socialno varnost... ta prispevek ni odvisen od zavarovalne osnove..... To so moji argumenti.
2) v davčnem obračunu lahko upoštevate splošno olajšavo.
lp
2) v davčnem obračunu lahko upoštevate splošno olajšavo.
lp
Re: Študent s.p. in prispevki v 2010
Za točko 1 sem tudi jaz tako predvidevala, da dobiček povečam za prispevke iz ZZ....upam da bo tako prav.
Naty