DDV EU
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV EU
Zanima me kako napraviti v primeru:
- iz EU smo prejeli račun z datumom izdaje 29.10.04
- blago smo prejeli dne 05.11.04 skupaj z računom
Ali je pravilno, da napravimo samoobdavčitev po tečaju z dne 29.10 za mesec oktober, takrat DDV tudi plačamo, vstopni DDV pa si upoštevamo v novembru?
Kaj pa bo v primeru, če bomo tak račun prejeli kasneje, npr. 20.11., ko smo pa morali intrastat oddati do 15. v mesecu?
- iz EU smo prejeli račun z datumom izdaje 29.10.04
- blago smo prejeli dne 05.11.04 skupaj z računom
Ali je pravilno, da napravimo samoobdavčitev po tečaju z dne 29.10 za mesec oktober, takrat DDV tudi plačamo, vstopni DDV pa si upoštevamo v novembru?
Kaj pa bo v primeru, če bomo tak račun prejeli kasneje, npr. 20.11., ko smo pa morali intrastat oddati do 15. v mesecu?
Mislim, da imate prav. Ravnno včeraj pa sem na to temo govorila z davčno svetovalko, ki pa je rekla, da na to temo pričakujejo še dodatna pojasnila in mi ni dala konkretnega odgovora. Pri nas je to tudi tehnično težko izvedljivo. Program imam nastavljen tako da DDV obračuna in poračuna v istem mesecu. Tudi od programerja še nimam konkretnega odgovora. Zanima me kako boste to reševali drugi?
Tudi jaz imam podobno situacijo, pa ne vem kaj naj naredim; če bom DDV obračunala v oktobru, vstopni DDV pa si bom poračunala v novembru, bomo za oktober plačali nekaj milijonov DDV več, kot bi ga sicer - vsaj 2 - 3 milijone ??!!
Kot vsi veste, pa denarja skoraj nikoli ni preveč, pogosto pa premalo.
:D:oops::mad::mrgreen:
Kot vsi veste, pa denarja skoraj nikoli ni preveč, pogosto pa premalo.
Tudi na seminarjih so razlagali tako.
Mene pa bega ker včasih dobim račun npr. od Italiana z datum nakazila avansa npr. 20.9., blago pa je dejansko bilo dobavljeno 10.10. G. Šircelj je na seminarju razlagal, da moramo upoštevati kot datum dobave blaga datum, ko je prešla lastninska pravica torej moramo upoštevati dogovorjeno klavzulo inkotermov (kdo se pa to tako natančno dogovarja
). Torej kot razumem ne smemo upoštevati samo fizičnega prihoda blaga.
LP
Mene pa bega ker včasih dobim račun npr. od Italiana z datum nakazila avansa npr. 20.9., blago pa je dejansko bilo dobavljeno 10.10. G. Šircelj je na seminarju razlagal, da moramo upoštevati kot datum dobave blaga datum, ko je prešla lastninska pravica torej moramo upoštevati dogovorjeno klavzulo inkotermov (kdo se pa to tako natančno dogovarja
LP