Pozdravljeni,
Še eno vprašanje. Mesečno delam veliko raznoraznih relacij z lastnim osebnim avtomobilom. Da ne pišem za vsak dan PN, kar bi mi vzelo veliko časa za pisanje in potem vnašanje v KPO sem si napravil obrazec za mesečni zbir kilometrov, relacij. Na koncu meseca pa napišem en potni nalog na osnovi tega obrasca. Ne obračunavam pa si dnevnic. Ali je tak postopek pravilen?
Hvala za odgovor.
LP
Kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Kilometrina
Tudi mi uporabljamo t.i. mesečne potne naloge, kjer se naredi zbir relacij za cel mesec, mora pa biti vsaka relacija natančno obrazložena.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: Kilometrina
Da ne odpiram nove teme bi še jaz rada nekaj vprašala. Naše podjetje ima z drugim podjetjem sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju za našega direktorja. In sicer on hodi kar dostikrat k njim in še drugam na razne sestanke itd... Potem pa mi na koncu meseca izstavimo račun po pogodbi in seveda tudi za potne stroške oz. kilometrino. Pa mi njihova tajnica pošlje obrazec 4,7 potni nalog za prvoz oseb in napiše datume in relacije ter število km, na podlagi teh potnih nalogov potem mi drugemu podjetju izstavimo račun za kilometrino, direktorju pa to kilometrino obračunamo pri plači. Sedaj pa ne vem če je to pravilno. Meni so sicer tako rekli, ampak jaz sem skozi v dvomih da bi morala jaz še kakšne druge potne naloge sestavit?? Ali za vsak dan posebej ali....?????? NE VEM!!
Prosim vse ki bi mi lahko karkoli svetovali glede tega da mi pomagate. Kako je če pride kakšna inšpekcija ali je to prav ali ni??
HVALA!!
HVALA!!
Začetnica na področju računovodstva