Kontrolni podatki za dohodnino

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Re: Kontrolni podatki za dohodnino

Odgovor Napisal/-a uni »

Se opravičujem ...ampak jaz bi se zjokala.
Tina84
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Tina84 »

Pozdravljeni!
sem nova na forumu in letos sem prvič pripravljala podatke za dohodnino. Ampak, odkrila sem svojo napako pri zadnjem obračunu plač- pri decemberski plači 2009, .. Namreč, imamo enega zaposlenega, ki je na bolovanju nad 30 dni, torej gre pod 0602 ZZZS 90%, aMPAK, JAZ SEM SE PRI TEM OBRAČUNU ZMOTILA TAKO :? , da sem praznik- 25.12.2009 (božič) posebej razdelila pod 0013 (sem vpisala 8 ur), in pod 0602 (90%ZZZS bolnišla) pa od celotnega fonda ur za mesec december pač odbila tistih 8 ur na račun praznika-> torej 176, tako mi je zneslo vse skupaj celotni fond ur 184.

Pri obračunu zahtevka sem pravilno naredila zahtevek, vključila sem celotni fond ur, vključno s praznikom.

Toda na podlagi te moje napake, sem jaz dejansko narobe naredila obračun plače pri tem zaposlenem in potemtakem tudi podatki za dohodnino niso čisto pravilni, sicer gre za majhno razliko na račun teh 8 ur praznika, ampak vseeno, kako velika je ta napaka, kaj se najbolj splača sedaj narediti?? Ima kdo kak predlog? Nujno bi čimprej potrebovala kak predlog, če je kje kaka ideja ali če ima kdo podobno izkušnjo? Bi morala popravljati REK, ampak potem tudi dohodnino?? :shock: :(

Prosim za nasvete!!! Hvala že vnaprej.

Lp
Harmon
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Harmon »

Obračuni decembrskih plač, ki so ponavadi izplačane v januarju ne gredo v dohodninsko napoved za leto 2009, ampak v dohodnino za leto 2010.
Tina84
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Tina84 »

Harmon napisal/-a:Obračuni decembrskih plač, ki so ponavadi izplačane v januarju ne gredo v dohodninsko napoved za leto 2009, ampak v dohodnino za leto 2010.

saj res!! Hvala, ker si me spomnu glede dohodnine. ... to je za začetek dobra novica, ampak glčede REK obrazca, ali ga moram ponovno oddati popravljenga zarad takega majhnega kiksa ... :?: še kdo, če ve ....

bye
Odgovori