Pozdravljeni,
na forumu je bilo kar veliko že napisanega o vinjetah in odbijanju DDVja, vendar nisem prepričana ali sem vse skupaj razumela prav in tudi sknjižila prav. Delavcem v podjetju, ki neprestano hodijo na službene poti (sestanki s poslovnimi partnerji, seminarji, itd) z lastnimi avtomobili smo kupili vinjete. Račun je bil izstavljen na podjetje. Glede na vse zapisano na forumnu in glede na pojasnilo MF, št. 421-177/2008, 8. 7. 2008 sem si zadevo razložila tako, da ddv ne gre v davčno knjigo. Tako ob vnosu računa nisem obračunala DDV-ja (kljub temu, da je izkazan na računu) in sem cel znesek sknjižila 4/220 in ni predmet DDV? Je tako prav ali ga moraš dati pod oroščen DDV oz. ali obstaja kakšna možnost, da tudi za vinjete, ki niso za službena vozila odbijaš DDV (v podjetju nimamo službenih vozil)?
Hvala za pomoč in odgovor.
VINJETA IN ODBITEK DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: VINJETA IN ODBITEK DDV
DDV od vinjete se lahko odbija le, če je kupljena za službeno vozilo, ki ni definirano kot osebno vozilo - torej kot tako, kjer velja pravica do odbitka DDV. V vseh ostalih primerih se DDV ne odbija, sploh pa ne, ko nimate nobenih vozil v podjetju.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: VINJETA IN ODBITEK DDV
Naty
Hvala za odgovor. Me veseli, da sem dobila potrditev od strokovnjaka (super računovodjo
), da sem naredila prav.
Lp
Hvala za odgovor. Me veseli, da sem dobila potrditev od strokovnjaka (super računovodjo
Lp