Pozdravljeni,
Do sedaj smo za nemškega dobavitelja identificiranega za DDV sami nabavljali plastične mase in iz njih izdelovali polizdelke zato so bili oproščeni plačila DDV po 1. točki 46 člena ZDD-1.Sedaj pa bo nemški dobavitelj sam kupil material, mi pa mu bomo brizgali plastične izdelke. Se pravi, da bomo naredili proizvodno storitev. Ali je pravilno, če napišem na račun po 1. točki 25 člena ZDDV-1 ali je kateri drug in ali moram te storitve vključiti v rekapitulacijsko poročilo
Hvala za pomoč
Lp Darija
kateri člen za proizvodno storitev
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: kateri člen za proizvodno storitev
Jah, storitev brizganja-predelave, kjer opravite samo storitev za dz iz EU je obdavčena po sedežu naročnika.
Poročate v RP-O.
lp
ps: kako bo pa DE obdavčil pridobitev plastičnih mas v SLO?
Poročate v RP-O.
lp
ps: kako bo pa DE obdavčil pridobitev plastičnih mas v SLO?
Pozdravljeni,
plastično maso bo nemški dobavitelj kupil v Nemčiji ker je tam veliko ceneje kot v Sloveniji in nam jo bo dal v Slovenijo samo na predelavo tako da dobi plastično maso vrnjeno v izdelku zato bomo mi računali samo proizvodno storitev.
Samo če lahko še vprašam kateri člen za DDV je take proizvodne storitve
Lp Darija
plastično maso bo nemški dobavitelj kupil v Nemčiji ker je tam veliko ceneje kot v Sloveniji in nam jo bo dal v Slovenijo samo na predelavo tako da dobi plastično maso vrnjeno v izdelku zato bomo mi računali samo proizvodno storitev.
Samo če lahko še vprašam kateri člen za DDV je take proizvodne storitve
Lp Darija
Dacer hvala za pomoč
Lp Darija
Lp Darija