Pozdravljeni!
Lepo prosim za pomoč, zanima me naslednje:
S.p. bo prenehal opravljati dejavnost, ker se bo zaposlil.
Zanima me zakaj mi program Silvester F ne dovoli vnesti davčni obračun za obdobje od 01.01.-28.02.2010.
Ali se davčni obračun za tekoče leto (ta primer) pošlje na DURS kako drugače in kako?
Lepo prosim za pomoč, hvala!
LP!
PRENEHANJE S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PRENEHANJE S.P.
Na strani DURS je obvestilo o novi verziji Silvestra - kjer je omogočeno tudi vnos podatkov za leto 2010:
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=446
Mogoče nimate prave verzije!
lp
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=446
Mogoče nimate prave verzije!
lp
Najbrž ne dopušča vnaprej :
26.2. ne moreš delati bilance na dan 28.2. !
LP
26.2. ne moreš delati bilance na dan 28.2. !
LP
Imam še eno vprašanje na to temo:
s.p. je prenehal opravljati dejavnost in ima sklep AJPES-a, da je bil na dan 31.3. izbrisan iz p.registra.
Zanima me na kateri dan se naredijo bilance, torej na 31.3. ali na 30.3. ??
hvala za pomoč in lp!
s.p. je prenehal opravljati dejavnost in ima sklep AJPES-a, da je bil na dan 31.3. izbrisan iz p.registra.
Zanima me na kateri dan se naredijo bilance, torej na 31.3. ali na 30.3. ??
hvala za pomoč in lp!
30.3.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
3. odstavek 296. člena Zakona o davčnem postopku:
(3) V primeru prenehanja opravljanja dejavnosti se obdobje, za katero se
izračunava akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti, konča z dnem prenehanja opravljanja dejavnosti, če ni s tem zakonom drugače določeno.
Računovodski izkazi/davčna bilanca se torej izdelajo na dan 31.03.2010 (oziroma obdobje je 01.01. do 31.03.1010).
Določeni zakoni, ki obravnavajo davke, so se spremenili konec leta 2009 z veljavnostjo od 01.01.2010 - med drugim tudi določilo 3. odstavka.
lp
(3) V primeru prenehanja opravljanja dejavnosti se obdobje, za katero se
izračunava akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti, konča z dnem prenehanja opravljanja dejavnosti, če ni s tem zakonom drugače določeno.
Računovodski izkazi/davčna bilanca se torej izdelajo na dan 31.03.2010 (oziroma obdobje je 01.01. do 31.03.1010).
Določeni zakoni, ki obravnavajo davke, so se spremenili konec leta 2009 z veljavnostjo od 01.01.2010 - med drugim tudi določilo 3. odstavka.
lp